Ιδέες για δώρα για εκείνον τον φίλο που αγαπά την υψηλή γαστρονομία

19.03.2024
Ιδέες για δώρα για εκείνον τον φίλο που αγαπά την υψηλή γαστρονομία
Αν έχεις κάποιο φίλο ή φίλη που αγαπά την υψηλή γαστρονομία και τις gourmet γεύσεις, τότε ίσως είναι κάποιες φορές δύσκολο να επιλέξεις το ιδανικό δώρο για εκείνον ή εκείνη.

Από τη μία θέλεις να τους δωρίσεις κάτι που να σχετίζεται με τη μεγάλη τους αγάπη, από την άλλη όμως δεν έχεις ιδέα τί μπορεί να τους αρέσει. Μην ανησυχείς, όμως! Εμείς σου έχουμε ετοιμάσει την απόλυτη λίστα με όλα τα δώρα που θα ξετρελάνουν κάθε food lover στη ζωή σου. Πάμε να τα δούμε!

  1. Gift card για gourmet εστιατόριο

Λένε πως τα καλύτερα δώρα δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά οι εμπειρίες! Ένα υπέροχο δώρο που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι μία gift card για εστιατόριο gourmet κουζίνας. Αν ξέρεις ήδη τα αγαπημένα του/της εστιατόρια, τότε μία δωροκάρτα για ένα από αυτά είναι το ιδανικό δώρο για κάθε περίσταση. Διαφορετικά, κάνοντας απλά και μόνο μία έρευνα στο διαδίκτυο θα ανακαλύψεις τα καλύτερα gourmet εστιατόρια της πόλης και θα μπορέσεις να επιλέξεις αυτό που πιστεύεις ότι θα ενθουσιάσει περισσότερο το αγαπημένο σου πρόσωπο. Θα είναι μία εμπειρία που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη!

  1. Μάθημα μαγειρικής

Άλλη μία εμπειρία, η οποία αποτελεί συνάμα ένα εξαιρετικό δώρο είναι ένα μάθημα μαγειρικής! Ποιά είναι η αγαπημένη σπεσιαλιτέ του φίλου ή της φίλης σου; Gourmet πίτσες, σούσι ή ‘πειραγμένες’ ελληνικές συνταγές; Υπάρχουν μαθήματα μαγειρικής για οποιοδήποτε φαγητό μπορείς να φανταστείς, στα οποία ο σεφ δείχνει στους μαθητές βήμα-βήμα πώς να δημιουργήσουν από το μηδέν την αγαπημένη τους συνταγή. Αν λοιπόν ξέρεις ότι ο φίλος ή η φίλη σου πάντα ήθελε να μάθει να φτιάχνει κάποιο συγκεκριμένο φαγητό, κλείσε του/της ένα μάθημα μαγειρικής. Είναι σίγουρο ότι θα το εκτιμήσει!

  1. Wok

Κάθε λάτρης της υψηλής κουζίνας που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει ένα wok στη συλλογή με τα μαγειρικά του σκεύη! Αυτό γιατί το συγκεκριμένο σκεύος είναι απαραίτητο για την παρασκευή ασιατικών συνταγών, όπως το κινέζικο ρύζι, το stir fry, και τα πικάντικα νουντλς. Αν λοιπόν ο φίλος ή η φίλη σου αγαπούν τις γεύσεις της ανατολής, ένα ποιοτικό wok είναι ό,τι πρέπει γιατί, ακόμα κι αν δεν έχουν δοκιμάσει να φτιάξουν μόνοι τους τέτοιου είδους συνταγές, αυτό το σκεύος σίγουρα θα τους εμπνεύσει. Απλά φρόντισε να κάνεις μία καλή έρευνα αγοράς, ώστε να επιλέξεις το καλύτερο και πιο εργονομικό wok!

  1. Ένα σετ δοκιμής ελαιόλαδων

Όπως συμβαίνει και με τα κρασιά, έτσι και τα ελαιόλαδα δεν είναι το ένα ίδιο με το άλλο. Έχουν διαφοροποιήσεις, οι οποίες μπορούν να ανιχνευτούν με μία δοκιμή! Πέρα από αυτό, τα ελαιόλαδα μπορούν να αρωματιστούν με διάφορα βότανα, σκόρδο ή λεμόνι, κάτι που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη γεύση τους. Ένα σετ λοιπόν με τρία ή τέσσερα διαφορετικά ελαιόλαδα θα δώσει στο φίλο ή τη φίλη σου την ευκαιρία να ανακαλύψει νέες γεύσεις και να χαρίσει ακόμα και στο πιο απλό πιάτο μία διαφορετική γευστική νότα!

  1. Ένα ιδιαίτερο σερβίτσιο

Όσοι αγαπούν τη γκουρμέ κουζίνα, συνήθως εκτιμούν και την προσεγμένη παρουσίαση του φαγητού. Ένα ιδιαίτερο σερβίτσιο μπορεί να κάνει ακόμα και το πιο φαινομενικά απλό φαγητό να θυμίζει εστιατόριο Michelin, επομένως αν ψάχνεις ένα ξεχωριστό δώρο για τον ή την gourmet lover της καρδιάς σου, τότε δεν έχεις παρά να αναζητήσεις ένα σερβίτσιο πιάτων που να τραβάει όλα τα βλέμματα. Μπορεί να είναι κάποιο που είναι ζωγραφισμένο στο χέρι ή ένα που να ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα σχήματά του. Ό,τι κι αν επιλέξεις, είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσει οποιοδήποτε φαγητό πολλά επίπεδα πιο πάνω!

  1. Ένα σετ μαχαίρια

Τα μαχαίρια ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αξεσουάρ της κουζίνας, αλλά και καθοριστικός παράγοντας του κατά πόσον θα γίνει γρήγορα και σωστά η προετοιμασία του φαγητού. Ένα ποιοτικό σετ μαχαιριών μαζί με μία καλαίσθητη βάση, δεν είναι μόνο μία χρηστική, αλλά και καλαίσθητη προσθήκη σε οποιαδήποτε κουζίνα. Επίλεξε ένα σετ κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι και μπορείς να είσαι σίγουρη ότι ο αποδέκτης του δώρου σου θα το απολαμβάνει για πολλά-πολλά χρόνια!

Το να βρεις το ιδανικό δώρο για εκείνο το φίλο ή τη φίλη που αγαπά την υψηλή γαστρονομία δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά, έτσι δεν είναι; Μην ξεχάσεις μόνο να συνοδεύσεις το δώρο σου με μία ευχετήρια κάρτα στην οποία θα εξηγείς γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο δώρο για το συγκεκριμένο άτομο. Έτσι, ο παραλήπτης θα ξέρει ότι υπάρχει πολλή σκέψη και αγάπη πίσω από το δώρο που έλαβε!

Τελευταία τροποποίηση στις 19.03.2024 - 12:36