Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: 3 ξεχωριστές προτάσεις για να αλλάξεις τον χρόνο εκτός σπιτιού

29.12.2023
Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: 3 ξεχωριστές προτάσεις για να αλλάξεις τον χρόνο εκτός σπιτιού
Αν είσαι στην Αθήνα και θέλεις να υποδεχτείς το 2024 κάπως διαφορετικά, ιδού μερικές προτάσεις που μπορεί να σας φανούν ενδιαφέρουσες.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται το 2024 με αισιοδοξία και χαρά, προσκαλώντας μας σε μια μεγάλη γιορτή γεμάτη μουσική, χορό και λάμψη! Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος μεταμορφώνεται και φέτος στο ιδανικότερο σκηνικό υποδοχής του νέου έτους, καθώς θα φιλοξενήσει δύο ξεχωριστές συναυλίες με πρωταγωνιστές τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Μαρίνα Σάττι, και καλεσμένους όλους και όλες εμάς!

Στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Πλατείας Συντάγματος που θα ξεκινήσει στις 22:00 με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, οικοδεσπότες θα είναι η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

1_133.png

Το αγαπημένο τηλεοπτικό δίδυμο του «Στούντιο 4» της ΕΡΤ1 θα υποδεχθεί στη σκηνή τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα θα δώσει το σύνθημα για την παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του χρόνου, όπου πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό καλωσορίζοντας με λάμψη το 2024.

Δύο ξεχωριστές συναυλίες καλωσορίζουν το 2024 εκρηκτικά!

3_12.png

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, θα παρουσιάσει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών, με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μουσικό Κουτί», όπου μοιράζεται με τους εκλεκτούς καλεσμένους του πρωτότυπες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Μαζί του στη σκηνή θα βρεθεί η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου στις ζωντανές εμφανίσεις του, αλλά και η δυναμική μπάντα «Ευγενείς Αλήτες» με τους Θανάση Τσακιράκη, Ηλία Λαμπρόπουλο, Αλέξανδρο Ζουγανέλη και Κατερίνα Λιάκη.

6_27.png

Το δικό της στίγμα θα δώσει στη βραδιά και η δημοφιλής τραγουδίστρια και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2024, Μαρίνα Σάττι, με τους pop, mainstream και ethnic ρυθμούς της, παρουσιάζοντας ένα μουσικό σόου με τη σφραγίδα της μοναδικής αισθητικής της. Μέσα από ανατρεπτικές προσεγγίσεις και απρόσμενους πειραματισμούς με pop και urban στοιχεία, η μοναδική καλλιτέχνις που δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει θα μας ταξιδέψει με τη σπουδαία μπάντα της στο εθιστικό μουσικό της σύμπαν. Από τη «Μάντισσα» ως τη YENNA της κι από όλο το εύρος της παραδοσιακής μουσικής των Βαλκανίων ως την trap, η πάντα σύγχρονη Μαρίνα Σάττι θα μας ξεσηκώσει με ζουρνά, νταούλι, πολυφωνικές αλχημείες, γκάιντα, beats και αισθησιασμό μέχρι τις πρώτες ώρες του 2024!

Πάρτι ως το πρωί στη Βαρβάκειο!

6_26.png

Παράλληλα, από τις 23:00, και αυτήν την Πρωτοχρονιά η Βαρβάκειος Αγορά μετατρέπεται στο απόλυτο πρωτοχρονιάτικο dance floor! Ο Δήμος Αθηναίων και οι Street Outdoors μας προσκαλούν στο μεγαλύτερο και πιο ιδιαίτερο ΝΥΕ party της πόλης, όπου καταξιωμένοι DJ και παραγωγοί αναλαμβάνουν τα decks και μοιράζουν upbeat μουσική για χορό ως το πρωί.

Από την καρδιά της Αθήνας, υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2024 με τις πιο θερμές ευχές και τα πιο ζεστά χαμόγελά μας, στην πιο λαμπερή βραδιά του έτους!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1dZu_niqAliBNrZAoyPCg_WpkUNqfs_sHI8b01tJ3Ufo/edit?usp=sharing

Μία ακόμη ξεχωριστή πρόταση έρχεται από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ - Athinorama.gr

Μπορείτε, όμως, να κατηφορίσετε προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου σας περιμένει ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι για την υποδοχή του νέους έτους, με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, ζωντανή μουσική, τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς και, φυσικά, πατινάζ μέχρι αργά!

Το πρόγραμμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς ανοίγει στις 22.30 με την Αφροελληνίδα Idra Kayne σε ένα θεαματικό μουσικό show, που θα παρουσιάσει μαζί με την 10μελή ορχήστρα της. Ο χρόνος αλλάζει με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, που θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό, ενώ αμέσως μετά δίνεται το σήμα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς, τον καθιερωμένο πλέον SNF RUN: 2024 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στην Αγορά στήνεται ένα μεγάλο πάρτι με εμβληματικούς Djs και φέτος το κοινό θα ξεσηκώσει με τις επιλογές του ο Bill Brewster, ένας από τους ιδρυτές του φημισμένου dance club Fabric στο Λονδίνο. Οικοδεσπότες της λαμπερής γιορτής θα είναι η Νάντια Κοντογεώργη και ο Μίνως Θεοχάρης.

Παράλληλα, το Παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος παραμένουν ανοιχτά, μόνο για αυτήν τη βραδιά, μέχρι τις 02.00 το πρωί, για όσους θέλουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά με φιγούρες στον πάγο ή παίζοντας με τις εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις. Κεράσματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις ολοκληρώνουν το σκηνικό της παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.12.2023 - 12:35