Κάνε -καλές- διακοπές μαζί με το ζωάκι σου

24.07.2015
Έχεις κατοικίδιο και θέλεις να το πάρεις μαζί σου στις διακοπές; Δες πώς μπορείτε να περάσετε όλοι τέλεια.

Με δεδομένο ότι δεν έχεις αφήσει το ζωάκι σου σε ένα από τα ειδικά ξενοδοχεία που αναλαμβάνουν τη φυλαξή τους το καλοκαίρι, ακολούθησε τα επόμενα βήματα για να μην μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή...

Βήμα πρώτο

Σε περίπτωση που δεν πηγαίνεις σε δικό σου εξοχικό -ή σε κάποιου φίλου- φρόντισε εκ των προτέρων να επιλέξεις τον τόπο διαμονής σου με βάση και αυτό. Σκέψου να διαλέξεις ξενοδοχείο όπου απαγορεύονται τα ζώα;

Βήμα δεύτερο

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έχε πάντα στον νου σου ότι είναι και το ζωάκι σου επιβάτης, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φροντίσεις να έχει τη δυνατότητα να τεντωθεί και να κάνει την ανάγκη του τόσο συχνά όσο και οι υπόλοιποι, δίποδοι, επιβάτες. Και μην ξεχνάς ποτέ τα σημαντικά ζητήματα της υγιεινής και της καθαριότητας, από όπου και αν σταματήσεις.

Βήμα τρίτο

Επειδή εσύ έχεις ένα σκυλάκι -για παράδειγμα- και το ξενοδοχείο που έχεις επιλέξει είναι φιλόξενο προς τους τετράποδους φίλους μας, δεν έπεται ότι και όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι αγαπούν τα ζώα το ίδιο με εσένα. Πρέπει να σεβαστείς το πόσο πολύτιμες είναι οι διακοπές για όλους. Γαβγίσματα, γρυλίσματα και έξαλλα παιχνίδια απαγορεύονται, ειδικά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Βήμα τέταρτο

Σε περίπτωση που χρειαστεί να αφήσεις το ζωάκι σου στο δωμάτιο για λίγη ώρα, φρόντισε να είναι πραγματικά λίγη γιατί και αυτή η ψυχούλα, πόσο να αντέξει; Μην ξεχάσεις το νερό, το φαγητό του και τη χαραμάδα στην μπαλκονόπορτα ώστε να έχει τη δυνατότητα να βγει έξω όταν θελήσει. Και πάλι, πρόσεχε πολύ. Το συγκεκριμένο σενάριο ισχύει μόνο και εφόσον το σκυλάκι σου έχει μάθει να μένει μόνο για λίγη ώρα και καλύτερα όχι τις πρώτες μέρες της διαμονής, έτσι ώστε να έχει εξοικειωθεί κάπως με τον χώρο. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το ζωντανό για να ξεχαστεί θα ήταν να "ξαλαφρώσει" επάνω στα έπιπλα, αφού πρώτα είχε κάνει όλα τα καλύμματα και τα μαξιλάρια... κρόσσια. Σου αρέσει αυτή η εικόνα; Σίγουρα όχι. Φρόντισε λοιπόν να την αποφύγεις.

Βήμα πέμπτο

Μεγάλο θέμα με τα σκυλιά και τις διακοπές είναι οι παραλίες και το μπάνιο του. Αν θέλει το ζωάκι να μπει στη θάλασσα, φρόντισε να είναι ώρες που δεν έχει καθόλου κόσμο και να είναι σε περιοχή όχι πολυσύχναστη, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, για όλους.