Πώς να καθαρίσεις τον εμετό του σκύλου ή της γάτας από το χαλί σου σε 5 εύκολα βήματα

08.12.2022
Πώς να καθαρίσεις τον εμετό του σκύλου ή της γάτας από το χαλί σου σε 5 εύκολα βήματα
Ο εμετός του κατοικίδιου σου πάνω στο χαλί είναι κάτι αρκετά δυσάρεστο, αλλά παραμένει διαχειρίσιμο – αρκεί να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα

Το να καθαρίσεις τον εμετό σκύλου ή γάτας είναι αρκετά δυσάρεστο, αλλά η όλη υπόθεση γίνεται ακόμα χειρότερη όταν βρίσκεται στο χαλί. Ο εμετός μπορεί να μείνει κολλημένος στις ίνες του χαλιού και η δυσοσμία μπορεί να παραμείνει πολύ καιρό μετά την απομάκρυνση του. Ευτυχώς, με τα σωστά εργαλεία και τα απαραίτητα βήματα, μπορείς να το διώξεις αποτελεσματικά.

Η ειδικός καθαρισμού Angela Brown από το κανάλι Ask a House Cleaner στο YouTube εξηγεί πώς να καθαρίσεις τον εμετό γάτας και σκύλου από το χαλί σε πέντε εύκολα βήματα.

Η γρήγορη δράση είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την αφαίρεση εμετού κατοικίδιων ζώων.

Πώς να "διαβάσεις" τη γλώσσα σώματος του σκύλου σου

Παρακάτω, θα βρεις τον βήμα προς βήμα οδηγό του πώς να καθαρίσεις τον εμετό γάτας και σκύλου από το χαλί.
1. Αφαίρεσε όσο το δυνατόν περισσότερο από τον εμετό με μια χαρτοπετσέτα.
2. Σκούπισε την περιοχή με μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.
3. Καθάρισε την περιοχή με ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων και οσμών. Άφησε το να καθίσει για το συνιστώμενο χρονικό διάστημα (συνήθως 5 έως 10 λεπτά).
4. Σκούπισε ξανά την περιοχή με μια στεγνή χαρτοπετσέτα.
5. Άφησε το χαλί σου να στεγνώσει πλήρως και, στη συνέχεια, σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα.

Τι γίνεται αν ο εμετός μείνει για παραπάνω χρόνο;
Όταν ο εμετός κατοικίδιων ζώων μείνει στο σημείο για κάποιο χρονικό διάστημα, ο καθαρισμός του μπορεί να γίνει πιο δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να καθαρίσεις την περιοχή περισσότερες από μία φορές και να χρησιμοποιήσεις πολλά προϊόντα για να αφαιρέσεις τους επίμονους λεκέδες και τις μυρωδιές που έχουν ενσωματωθεί στις ίνες του χαλιού.

Προϊόντα καθαρισμού για εμετό γάτας και σκύλου
Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του εμετού σκύλου ή γάτας από το χαλί σου, θα χρειαστείς κάτι που να μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά το λεκέ και τις μυρωδιές που το συνοδεύουν. «Επίλεξε προϊόντα με ένζυμα», λέει η Brown. Ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων χαλιών που έχει δημιουργηθεί με ένζυμα μπορεί να αντιμετωπίσει και τα δύο ταυτόχρονα, καθιστώντας το ιδανικό για τον καθαρισμό του εμετού, καθώς και για άλλα προβλήματα κατοικίδιων, όπως κόπρανα, ούρα και άλλα. Επιπλέον, πολλές ενζυματικές φόρμουλες παρασκευάζονται με χημικές ουσίες που είναι ασφαλείς για εσένα και το κατοικίδιό σου.

Φρόντισε πάντα να ελέγχεις τη λίστα συστατικών πριν χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν γύρω από κατοικίδια και απόφυγε δυνητικά επιβλαβή συστατικά. «Απόφυγε χημικές ουσίες με ισχυρές αναπνευστικές προειδοποιήσεις ή προειδοποιήσεις τοξικότητας, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα», λέει η Brown. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείς εάν ένα συγκεκριμένο προϊόν είναι ασφαλές για χρήση στο χαλί σου. Έλεγξε τις οδηγίες του προϊόντος αφαίρεσης λεκέδων που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις και εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνεις ένα patch test σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του χαλιού σου πριν από την πλήρη εφαρμογή.

Οι τροφές που δεν πρέπει να ταϊσεις τον σκύλο σου

Σπιτικά διαλύματα καθαρισμού για εμετό γάτας και σκύλου

Ξύδι
Το ξύδι είναι ένα απίστευτο προϊόν καθαρισμού—ένα μείγμα από λευκό ξύδι, σαπούνι πιάτων και νερό μπορεί να δημιουργήσει ένα καθαριστικό που μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από το χαλί σου. Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξιδιού, διασπά τους λεκέδες, ενώ το σαπούνι πιάτων ενισχύει την ικανότητα καταπολέμησης των λεκέδων αυτού του διαλύματος ενώ αφήνει στο χαλί σου ένα πιο φρέσκο άρωμα. Συνδύασε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων με ένα μέρος λευκό ξύδι και τρία μέρη νερό σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι ψεκασμού. Εάν θέλεις να βεβαιωθείς ότι το μείγμα είναι ασφαλές για χρήση στο χαλί σου, κάνε ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή του χαλιού.

Πώς να καθαρίσεις τον εμετό γάτας και σκύλου από το χαλί με ξύδι:
1. Χρησιμοποίησε το όπως θα έκανες με ένα καθαριστικό λεκέδων χαλιών, ψεκάζοντάς το στην περιοχή που θέλεις να καθαρίσεις.

2. Άφησε το να καθίσει για περίπου 30 λεπτά.

3. Σκούπισε την περίσσεια υγρού με μια χαρτοπετσέτα.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό αποσμητικό που έχει μπει σε πολλά προϊόντα καθαρισμού λόγω της ικανότητάς του να εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές. Λάβε υπόψη ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να είναι επιβλαβής για το κατοικίδιο ζώο σου όταν εφαρμόζεται σε μεγάλες ποσότητες.

Πώς να καθαρίσεις τον εμετό γάτας και σκύλου από το χαλί με μαγειρική σόδα:

1. Ρίξε μαγειρική σόδα στο χαλί σου.

2. Άφησε την να καθίσει για αρκετές ώρες.

3. Σκουπίστε την περίσσεια.