Οι εύκολοι τρόποι να εξοικονομείς χρήματα κάθε μέρα

30.08.2021
Οι εύκολοι τρόποι να εξοικονομείς χρήματα κάθε μέρα
Κάνε τη ζωή σου πιο βιώσιμη οικονομικά

Η δημιουργία υγειών οικονομικών συνηθειών μπορεί να πάρει χρόνο - αλλά όπως και κάθε νέα αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, είναι καλό να ξεκινάμε σιγά-σιγά, με πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά.

Όσα δεν πρέπει να παραλείψεις στην επόμενη αναζήτηση εργασίας σου

Η δαπάνη χρημάτων για τις βασικές ανάγκες σου, όπως τα τρόφιμα, το φυσικό αέριο και το ενοίκιο είναι αναπόφευκτα - αλλά υπάρχουν τρόποι να μειώσεις τις συνολικές σου δαπάνες, ώστε να μπορέσεις να διαθέτεις περισσότερα χρήματα για άλλες ανάγκες. Παρακάτω θα βρεις τις καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα για τους μακροπρόθεσμους οικονομικούς σου στόχους.

Φτιάξε το δικό σου καφέ το πρωί
Μήπως υπάρχει ένας barista που γνωρίζει την παραγγελία σου για τον καφέ κάθε πρωί; Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις λιγότερες παραγγελίες. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις τον καθημερινό σου καφέ, αλλά μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα φτιάχνοντάς τον μόνη σου.

Αποσύνδεσε τις συσκευές που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια
Μείωσε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και βοήθησε τον πλανήτη εντοπίζοντας ποιες είναι οι συσκευές που ακόμη και απενεργοποιημένες εξακολουθούν να καταναλώνουν ενέργεια. "Μπορείς να μειώσεις το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 20 τοις εκατό χρησιμοποιώντας έξυπνα καλώδια τροφοδοσίας και λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας των συσκευών, όπως η κατάσταση αναστολής λειτουργίας στον υπολογιστή", λέει ο Andrew Latham, πιστοποιημένος σύμβουλος προσωπικών οικονομικών.

Παρακολούθησε τα καθημερινά σου έξοδα
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε τύπο προϋπολογισμού ή εφαρμογή προϋπολογισμού για να παρακολουθείς τα καθημερινά σου έξοδα. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις καλύτερα τους τομείς στους οποίους μπορείς να μειώσεις τα έξοδα σου.

Περίμενε 30 ημέρες πριν αγοράσεις
Οι παρορμητικές αγορές είναι μια άλλη πηγή μεγάλης σπατάλης. Προσπάθησε να περιορίσεις κάθε παρορμητική δαπάνη και περίμενε 30 ημέρες για να αγοράσεις ένα αντικείμενο, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό μπορεί να είναι.

Οργανώσου για να απαλλαγείς από την ακαταστασία ή να βρεις αντικείμενα προς πώληση
Γνώριζες ότι η ακαταστασία μπορεί να σου κοστίσει οικονομικά; Αφιέρωσε 15 με 30 λεπτά κάθε μέρα για να καθαρίσεις τα συρτάρια, τις ντουλάπες ή τα ντουλάπια που χρειάζονται λίγο ξεκαθάρισμα. Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να δωρίσεις ή να πετάξεις πράγματα που δεν χρησιμοποιείς πια.

Φάε στο σπίτι
Προσπάθησε να μαγειρεύεις και να τρως πιο συχνά στο σπίτι. Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους εξοικονόμησης. Η κατανάλωση περισσότερων σπιτικών γευμάτων μπορεί να σε βοηθήσει να τρως πιο υγιεινά κάνοντας οικονομία ταυτόχρονα. "Περιορίσου σε μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ την εβδομάδα", λέει η Jenna Lofton, πιστοποιημένη οικονομική σύμβουλος. Όταν αγοράσεις τρόφιμα, προσπάθησε να αποκτήσεις τη συνήθεια να αφιερώνεις χρόνο κάθε εβδομάδα για να προετοιμάσεις τα γεύματά σου εκ των προτέρων.