6 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς το 2020

02.05.2020
6 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς το 2020
Αν δεν το έχεις κάνει ακόμη, αυτή η περίοδος είναι η πιο κατάλληλη.

Ο καλύτερος τρόπος να φέρεις φρέσκα και καλύτερα πράγματα το νέο έτος είναι να δημιουργήσεις χώρο καθαρίζοντας το σπίτι σου από όλα όσα δημιουργούν ανεπιθύμητη αναστάτωση.

Ενώ πολλές φορές επιθυμούμε να απλοποιήσουμε τη ζωή μας και να απαλλαγούμε από πράγματα που δεν εξυπηρετούν πλέον κάποιον σκοπό στη ζωή μας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε από πού να ξεκινήσουμε. Η Erin Rooney Doland, editor στο Unclutterer.com μοιράζεται τα 10 πράγματα που πρέπει να αποχωριστείς πριν το τέλος του έτους.

Δες και αυτό: Ποιες θα είναι οι 9 χειρότερες μέρες του 2020 σύμφωνα με την αστρολογία

1. Ανεπιθύμητα προϊόντα περιποίησης

Έχεις ένα συρτάρι γεμάτο δείγματα σαμπουάν που έχεις συλλέξει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σου; Ή ίσως συνειδητοποίησες ότι δεν σου αρέσει ένα προϊόν περιποίησης αφού το χρησιμοποίησες μερικές φορές. "Αυτό που δεν θέλεις πλέον μπορεί να είναι το αγαπημένο προϊόν μιας φίλης σου", λέει η Roland.

2. Φθαρμένα σεντόνια και πετσέτες

Σύμφωνα με την Doland, το καλύτερο μέρος που μπορεί να τους δώσει μια δεύτερη ζωή είναι ένα καταφύγιο ζώων. «Τα ζώα πρέπει συχνά να λούζονται και χρειάζονται πετσέτες και κουβέρτες για να νιώσουν άνεση».

3. Μπαχαρικά και πακέτα μπαχαρικών

Μπορεί να μην το έχεις παρατηρήσει, αλλά υπάρχουν κώδικες παρασκευής στη συσκευασία των αγορασμένων μπαχαρικών σου. Τσέκαρε τη φρεσκάδα τους, γιατί ίσως είναι καιρός να πετάξεις το περιεχόμενο και να ανακυκλώσεις τις συσκευασίες τους.

Αυτό το είδες; 5 εντυπωσιακές ηθοποιοί του '80 και του '90 και πώς είναι σήμερα

4. Βιβλία μαγειρικής

Μήπως κρατάς ένα βιβλίο μαγειρικής στο ράφι σου επειδή σου αρέσει μία συνταγή που βρίσκεται σε αυτό; Βγάλε φωτοτυπία ή φωτογράφησε τη συνταγή που σου αρέσει και δώσε το βιβλίο στο αγαπημένο σου βιβλιοπωλείο με χρησιμοποιημένα βιβλία ή μια φίλη σου που θα επωφεληθεί από κάθε σελίδα του.

5. Εξωτερικός εξοπλισμός που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις

Ένα ποδήλατο και ο εξοπλισμός για κάμπινγκ είναι ογκώδη και πιθανότατα αρκετά ακριβά. Εάν είναι σε καλή κατάσταση, πήγαινε τα σε ένα κατάστημα όπου μπορεί να πωληθούν, η εναλλακτικά φτιάξε μια αγγελία στο ίντερνετ για να βρεις πιθανούς αγοραστές.

6. Έργα τέχνης που δε σε εκφράζουν

Μήπως υπάρχουν έργα τέχνης στους τοίχους σου που νιώθεις πως δεν σε εκφράζουν πλέον; Δοκιμάστε να τα πουλήσεις στο ίντερνετ ή σε κάποιο κατάστημα με μεταχειρισμένα αντικείμενα.