Φάκελος Χειμωνιάτικα: 5 εύκολα βήματα για να τα μαζέψεις με επιτυχία

19.04.2018
Φάκελος Χειμωνιάτικα: 5 εύκολα βήματα για να τα μαζέψεις με επιτυχία
Η αλλαγή της σεζόν είναι πάντα ένας μεγάλος πονοκέφαλος στο νοικοκυριό ενός σπιτιού. Και αυτός ο "άθλος" όμως, δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Ιδού μερικά χρηστικά tips που μπορεί να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

Βήμα πρώτο: Η οργάνωση παίζει πάντα βασικό ρόλο. Δες πότε έχεις χρόνο και φρόντισε να είσαι έτοιμη ως προς τις προμήθειες! Φρόντισε, δηλαδή να έχεις αγοράσει ειδικές θήκες για την αποθήκευση, σε διάφορα μεγέθη. Αυτές με φερμούαρ αποδεικνύονται πιο χρήσιμες γιατί αφενός είναι πιο ανθεκτικές και αποθηκεύονται ευκολότερα, αφετέρου μπορείς να τις ξαναχρησιμοποιήσεις. Όσες αδειάσουν από τα καλοκαιρινά εννοείται ότι θα χρησιμοποιηθούν, όμως καλό είναι να υπάρχουν και μερικές νέες για σιγουριά. Στο κεφάλαιο "προμήθειες" μην ξεχάσεις και τα ειδικά αρωματικά ενάντια στον σκόρο. Υπάρχουν και στο εμπόριο πολλά είδη, αλλά μπορείς να φτιάξεις και μόνη από λεβάντα ή άλλα αρωματικά. (Κάνε κλικ και δες ΕΔΩ πώς)

Βήμα δεύτερο: Πριν βιαστείς αν αποθηκεύσεις τα "βαριά" ρούχα, άδραξε την ευκαιρία για ένα ακόμη ξεκαθάρισμα -ποτέ δεν είναι αρκετά! Διάλεξε ποια από αυτά θέλεις να κρατήσεις, ποια θέλεις να δωρίσεις και ποια να πετάξεις τελειώς. Χώρισέ τα σε ανάλογες στοίβες και προχώρα στο... παρασύνθημα. Από αυτά που θέλεις να αποθηκεύσεις τελικά, τσέκαρε ποια μπορεί να χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα πριν τη θήκη και... οδήγησέ τα στο πλυντήριο. Θυμήσου ότι αν τα ρούχα που θα αποθηκεύσεις δεν είναι καθαρά, όταν έρθει ξανά η εποχή τους, το πρόβλημα θα είναι τόσο έντονο που δεν θα μπορείς να το διορθώσεις.

Βήμα τρίτο: Άρχισε το πακετάρισμα με μεθοδικότητα. Προτίμησε να βάζεις ρούχα με παρόμοιο χρώμα μαζί ώστε να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα, τόσο όσον αφορά στις θήκες όπου θα αποθηκευτούν διπλωμένα ρούχα, αλλά και σε όσες θα γεμίσουν με... κρεμάστρες.

Βήμα τέταρτο: Όταν έχεις τελειώσει, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και βάλε ετικέτες έξω από κάθε θήκη! Το δώρο αυτό θα το λάβεις την ερχόμενη σεζόν και θα είναι ανεκτίμητο. Άσε που αν κάτι χρειαστείς στο μεταξύ, θα είναι πιο εύκολο να το βρεις. Για παράδειγμα, θα βάλεις σε μία πιο μικρή θήκη τις κάλτσες, σε άλλη τα φουλάρια, τα κασκόλ, τα ρούχα που φοράς στο σπίτι, τις φόρμες, τις πιζάμες, τα πουλόβερ, τα παντελόνια, τις φούστες κ.ο.κ.

Βήμα πέμπτο: Με τις ντουλάπες και τα συρτάρια άδεια, είσαι έτοιμη να περάσεις στο τελευταίο βήμα και να τα ξαναγεμίσεις με την πιο ελαφριά εποχιακή γκαρνταρόμπα. Κινήσου με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντίστροφα. Αρχικά, αφού βγάλεις τα ρούχα από όπου τα είχες αποθηκεύσει, πρέπει να τα αερίσεις, ή και να πλύνεις όσα κρίνεις ότι το έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια και πάλι ένα ένα ξεκαθαρίζεις τι θα κρατήσεις και τι όχι. Μη γεμίσεις την ντουλάπα με άχρηστα πράγματα που θα μπορούσαν, μάλιστα, να φανούν τόσο χρήσιμα σε κάποιον άλλο.

Άντε και καλό Καλοκαίρι! Αισίως... ΥΓ: Και επειδή με τον καιρό ποτέ δεν ξέρεις... άσε καλύτερα ένα μπουφανάκι πιο χοντρό έξω για σιγουριά!