Εσωτερική υπόθεση

11.12.2011
Ενα ήρεμο, ξεκούραστο περιβαλλον, με pop χρωματιστές πινελιές και χαρούμενη, παιχνιδιαρικη διαθεση συνθέτουν το σκηνικό της ιδιωτικής ζωής του Αντώνη ΛουδΑρου.

Μια γειτονιά μέσα στη γειτονιά είναι το επταώροφο, περιτριγυρισμένο από κήπους κτίριο, με μια πισίνα στην ταράτσα του, υψηλά συστήματα ασφαλείας και άκρα ιδιωτικότητα, που στεγάζει και το διαμέρισμα του Αντώνη Λουδάρου. Η «Ακαδημία», όπως ονομάζεται, που επιμελήθηκε ο Κύριος Κρίτων, πήρε το όνομά της από την περιοχή –την Ακαδημία Πλάτωνος–, αλλά δηλώνει και το καλλιτεχνικό περιεχόμενό της. Εδώ κατοικούν και πολλά άλλα γνωστά ονόματα της showbiz, όπως η Σμαράγδα Καρύδη, η Βίκυ Βολιώτη, η Κατερίνα Λέχου, η Λήδα Ματσάγκου, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ο Μηνάς Χατζησάββας –ο οποίος σύστησε στον Αντώνη Λουδάρο αυτή την ιδιαίτερη πολυκατοικία πριν από πέντε-έξι χρόνια, «τις καλές εποχές, τότε που όλοι νομίζαμε ότι η ζωή μας θα κυλούσε με αυτό τον τρόπο, και όλη η Ελλάδα αγόραζε σπίτια», όπως αναφέρει σκωπτικά ο ίδιος. Αυτή η συνύπαρξη με φίλους συναδέλφους ήταν ένα από τα βασικά κίνητρα για να εγκατασταθεί εδώ, σε ένα πανέμορφο, φωτεινό διαμέρισμα 82 τ.μ. το οποίο διαμόρφωσε με έξυπνες –και οικονομικές– λύσεις τις οποίες επινόησε ο ίδιος, αφού ασχολείται με τη διακόσμηση και διαθέτει πολλά σχετικά βιβλία και περιοδικά, μαζί με τη βοήθεια του συγκατοίκου στην «Ακαδημία», ηθοποιού Κώστα Φαλελάκη. Ενα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να μεταφέρει τις ντουλάπες των δύο υπνοδωματίων στον διάδρομο, δημιουργώντας περισσότερο ελεύθερο χώρο στα δωμάτια, και να βάψει σε χαρούμενα χρώματα τους τοίχους.

"Το σπίτι είναι κάτι ζωντανό. Και επειδή τα πράγματα που έχω αγοράσει είναι οικονομικά, δεν με νοιάζει να τα αντικαταστήσω, με εξυπηρετεί και το εξυπηρετώ, έτσι υποθέτω τουλάχιστον. Ζούμε αρμονικά, το νιώθω…"

Τα περισσότερα έπιπλα και φωτιστικά αγοράστηκαν από το Ikea, αλλά «μεταποιήθηκαν» από τον ίδιο τον Αντώνη είτε βάφοντας είτε αλλάζοντάς τους χρήση, άλλα είναι ιδιοκατασκευές σε σιδερά, και άλλα… παραπέμπουν σε γνωστά design κομμάτια, τα οποία ανακαλύπτει σε διάφορα μαγαζιά.
«Το σπίτι είναι κάτι ζωντανό» σχολιάζει. «Και επειδή τα πράγματα που έχω αγοράσει είναι οικονομικά, δεν με νοιάζει να τα αντικαταστήσω –δεν μπορώ τις τελείες στη ζωή μου. Βεβαίως, τώρα, λόγω κατάστασης, θα χρειαστεί να κάνω παύση, θα βάλω μια άνω τελεία. Το σπίτι αυτό με εξυπηρετεί και το εξυπηρετώ, υποθέτω. Ζούμε αρμονικά, το νιώθω…».
Οσο για τα ιδιαίτερα μικροαντικείμενα, που σχηματίζουν διάφορες συλλογές από παλιά παιχνίδια, μικρογλυπτά, χιονόμπαλες, τα περισσότερα είναι δώρα φίλων ή μικροπράγματα που αγοράζει από τα ταξίδια του. Ανάμεσά τους και μια μεγάλη συλλογή από χριστουγεννιάτικα, αφού από μικρός είχε τρέλα με αυτές τις γιορτές, του φτιάχνουν τη διάθεση. Και συνήθως καλεί τους αγαπημένους του φίλους στο σπίτι.

Κείμενο: Ντόση Ιορδανίδου, Φωτογραφίες: Τάκης Σπυρόπουλος