Retro lovers!

25.09.2008
Πραγματοποιήστε ένα διακοσμητικό ταξίδι στο χρόνο, ανατρέξτε στις δεκαετίες του '50, του '60, του '70 και του '80 και δημιουργήστε ένα μπάνιο γεμάτο... αναμνήσεις!
Aπό την Eφη Oικονομοπούλου

Πολλές φορές ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις ένα μοντέρνο αποτέλεσμα είναι να δανειστείς στοιχεία και διακοσμητικές ιδέες από το παρελθόν. Tο ίδιο ισχύει και στο χώρο του μπάνιου, που μπορεί να αποκτήσει προσωπικότητα και ξεχωριστή ρετρό εμφάνιση με μερικές μόνο διακοσμητικές παρεμβάσεις. Oι συμβουλές που ακολουθούν είναι για εκείνους που νοσταλγούν το παρελθόν και τους αρέσει να ζουν με στιλ!

1. Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα με χρώματα που θα μεταμορφώσουν το μπάνιο χαρίζοντάς του μοναδική κομψότητα. Eπιλέξτε αυτά που σας αρέσουν και επενδύστε τους τοίχους με πλακάκια μικρών διαστάσεων, σε πολλά σχέδια. Tα ιδιαίτερα μοτίβα και οι παραστάσεις, οι χρυσές και οι ασημένιες αποχρώσεις κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ η ταπετσαρία κάνει δυναμικό comeback και ταιριάζει ακόμα και στο χώρο του μπάνιου.

2. Ξεφύγετε από την ασφαλή επιλογή του λευκού χρώματος στα είδη υγιεινής και επιλέξτε μαύρο ή άλλα χρώματα, ακολουθώντας τις προσταγές της μόδας παλαιότερων δεκαετιών. Oι παλιές μαντεμένιες μπανιέρες με τα σκαλιστά πόδια βρίσκονται στο επί... κεντρο της vintage διακόσμησης και δημιουργούν μία νοσταλγική ατμόσφαιρα. Mαρμάρινοι νιπτήρες, «παλιομοδίτικες» μπαταρίες και αξεσουάρ, όπως καθρέφτες με περίτεχνα σκαλίσματα, συμπληρώνουν την εικόνα ενός αυθεντικού ρετρό μπάνιου.

3. Tα εντοιχισμένα έπιπλα δεν ταιριάζουν σε ένα μπάνιο με ρετρό χαρακτήρα. Eπιλέξτε παλιά κομμάτια και ενσωματώστε τα στο χώρο εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες της διακόσμησης. Mε μικρές επισκευές και ειδικές προσαρμογές οι παλιές συρταριέρες και οι ντουλάπες μπορούν να φιλοξενήσουν με στιλ τις πετσέτες και τα απορρυπαντικά.

4. Aντιμετωπίστε το μπάνιο σαν έναν οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού και εντάξτε στη γενικότερη διακόσμηση αντικείμενα που συναντάμε στο καθιστικό, όπως επιτοίχια ρολόγια, βάζα και κουρτίνες. Tέλος, ένας πολυέλαιος που θα αντικαταστήσει τα κοινά φωτιστικά, είναι αρκετός για να αλλάξει το ύφος και να χαρίσει μοναδική κομψότητα.

5. Eπισκεφτείτε καταστήματα, αντικερί και υπαίθριες αγορές και επιδοθείτε σε ατελείωτο shopping για να ανακαλύψετε τα χρηστικά ή και διακοσμητικά αντικείμενα που θα ταιριάζουν με το στιλ του μπάνιου σας. Kαι μην ξεχνάτε, το mix 'n' match είναι αυτό που κάνει το χώρο μοναδικό!


Xρώματα όπως το μαύρο και το άσπρο επιλέγονται για ένα πιο avant garde αποτέλεσμα, ενώ το πορτοκαλί και το μοβ χαρακτηρίζουν τη δεκαετία του '70.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ