Πώς να κάνεις ένα στενό δωμάτιο να φαίνεται φαρδύτερο

26.08.2021
Πώς να κάνεις ένα στενό δωμάτιο να φαίνεται φαρδύτερο
Οι έξυπνες λύσεις που θα σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα

Τα μεγάλα και στενά δωμάτια μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πρόκληση στη διακόσμηση. Εάν δεν τοποθετηθούν σωστά, τα έπιπλα μπορεί να φαίνονται στριμωγμένα, ενώ άλλες αμήχανες γωνίες μένουν άδειες και αχρησιμοποίητες.

Τι να αποφύγεις στη διαμόρφωση κάθε μικρού δωματίου

Παρακάτω θα βρεις τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις ένα στενό δωμάτιο να φαίνεται φαρδύτερο:

Οδήγησε το μάτι επάνω
Το "τράβηγμα" του ματιού προς τα πάνω θα απομακρύνει την εστίαση από το πλάτος του δωματίου, δίνοντάς την εμφάνιση της ευρυχωρίας. Εάν έχεις ψηλό ταβάνι, δώσε του έμφαση για να κάνεις το δωμάτιό να φαίνεται πιο πλατύ από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Κατασκευή επίπλων
Δουλεύεις με περιορισμένο πλάτος; Τα ενσωματωμένα έπιπλα σε ένα στενό δωμάτιο ή διάδρομο μπορούν να εξοικονομήσουν μερικά εκατοστά και να δώσουν την αίσθηση ότι τα έπιπλα είναι μέρος του τοίχου, ανοίγοντας το χώρο και κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Χρησιμοποίησε καθρέφτες
Είναι το παλαιότερο τέχνασμα: Όσο περισσότεροι καθρέφτες στο δωμάτιό, τόσο πιο πλατύ και μεγαλύτερο θα φαίνεται. Εξέτασε το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις έναν τοίχο από καθρέφτες ή να εγκαταστήσεις καθρέφτες στις αντίθετες πλευρές του δωματίου μεταξύ τους για να δημιουργήσεις ένα εφέ μεγαλύτερου χώρου.

Δημιούρησε ένα σημείο εστίασης
Ένας εύκολος τρόπος να κάνεις ένα δωμάτιο πιο ευρύ είναι να δημιουργήσεις ένα ευρύ σημείο εστίασης σε ένα στενό άκρο του δωματίου.

Θόλωσε τα όρια
Η χρήση ταπετσαρίας με σχέδια και η συνέχιση της σε όλους τους τοίχους μπορεί να θολώσει την ψευδαίσθηση του πού σταματάει ένας τοίχος και ξεκινά ένας άλλος, κάνοντας έτσι το δωμάτιο να φαίνεται πιο φαρδύ.

Δημιούργησε πολλαπλές ρυθμίσεις καθισμάτων
Σε ένα μακρόστενο σαλόνι, αντί να προσπαθείς να στριμώξεις έπιπλα σε όλο το μήκος του δωματίου, δημιούργησε πολλές μικρότερες ζώνες που λειτουργούν με το πλάτος του χώρου, όπως δύο διαρρυθμίσεις καθισμάτων ή ένας χώρος σαλονιού και ένας χώρος εργασίας. Η δημιουργία πολλαπλών ζωνών θα κάνει το χώρο πιο λειτουργικό, ενώ παράλληλα θα φαίνεται μεγαλύτερος από ότι είναι.