Έρχεται το Halloween! Ξέρεις πώς θα χαράξεις την κολοκύθα σου;

30.10.2020
Έρχεται το Halloween! Ξέρεις πώς θα χαράξεις την κολοκύθα σου;
H γιορτή των κολοκυθών πλησιάζει. Το Halloween, το πιο δυτικό έθιμο, γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου και εμείς είμαστε έτοιμοι να το υποδεχτούμε! Ακόμα και αν στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο, προσφέρει σίγουρα μια ευκαιρία για διασκέδαση. Ώρα για γλυπτική κολοκύθας, λοιπόν.

Για αυτό και τώρα είναι η ώρα να αποφασίσεις για το σχέδιο που θα κάνεις στην κολοκύθα. Υπάρχει πάντα το δοκιμασμένο και πολυφορεμένο μοτίβο των τριγωνικών ματιών, της μύτης και του καμπυλωτού χαμόγελου, αλλά κατά τη διάρκεια των ετών, οι καλλιτέχνες μας έχουν δείξει τις καταπληκτικές παραλλαγές που μπορούν να επιτευχθούν με μεγάλη φαντασία και τα σωστά εργαλεία.

Διάβασε επίσης: Halloween: Οι καλύτερες ιδέες για τα πιο γιορτινά νύχια

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει μια εξαιρετική κολοκύθα από μια συνηθισμένη είναι ο τρόπος με τον οποίο κόβεται η σάρκα. Αν και είναι δελεαστικό να τοποθετήσεις ένα εργαλείο κοπής μέχρι το κέντρο της κολοκύθας, προσπάθησε να ξεφλουδίσεις μερικά τμήματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να τη χαράξεις σαν μαρμάρινη τέχνη. Πολλοί χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να δημιουργήσουν λεπτομέρειες σε πορτραίτα.

Αν τώρα η ιδέα ενός «μαρμάρινου» σκαλίσματος φαίνεται να ξεπερνά τις καλλιτεχνικές σου δεξιότητες, μη φοβάσαι. Απλά αποτύπωσε το σχέδιο της επιλογής σου πάνω σε μια κολοκύθα και ξεκινήσε με ένα κλασικό σκάλισμα. To να κάνεις stencil πάνω στην κολοκύθα είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζεις. Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν σχέδια στο διαδίκτυο ή ακόμη και ιστοσελίδες που θα μετατρέψουν τη φωτογραφία σου σε stencil σχέδιο.

Πριν όμως ξεκινήσεις να διακοσμείς το σπίτι σου ή το μπαλκόνι σου με κολοκύθες, σου δίνουμε μερικές δημιουργικές ιδέες. Καλή επιτυχία!