5 τρόποι για να κάνεις την κουζίνα σου να φαίνεται πάντα τακτοποιημένη

5 τρόποι για να κάνεις την κουζίνα σου να φαίνεται πάντα τακτοποιημένη
Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του σπιτιού. Πολλές φορές επειδή επικεντρωνόμαστε στο μαγείρεμα δεν κοιτάμε τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες που μπορεί να χαλάσουν την εικόνα της.

Σίγουρα είναι πολύ χρονοβόρο να κάνεις συχνά έναν γενικό καθαρισμό, αλλά αν ακολουθήσεις ορισμένους απλούς κανόνες, η κουζίνα σου θα φαίνεται πάντα τακτοποιημένη. Διάβασε παρακάτω ποια πράγματα μπορείς να διορθώσεις ώστε να μην φαίνεται η κουζίνα σου ακατάστατη.

Μη γεμίζεις τον νεροχύτη

Για να απαλλαγείς από τους ατελείωτους σωρούς των πιάτων στο νεροχύτη σου, μέτρα πόσα σετ πιάτων, πιρουνιών και κουταλιών χρειάζεται η οικογένειά σου και αποθήκευσε σε ένα ντουλάπι τα υπόλοιπα. Αν δεν έχεις διαθέσιμα πάντα καθαρά πιάτα θα αναγκαστείς να πλένεις πιο συχνά τα βρώμικα.

Μετά το πλύσιμο των πιάτων ή το μαγείρεμα, ο νεροχύτης πρέπει να καθαριστεί και, κατά προτίμηση, να στεγνώσει με χαρτί κουζίνας. Τα υπολείμματα τροφών και το υγρό περιβάλλον στον νεροχύτη της κουζίνας αποτελούν εστία για μικρόβια και μύκητες, γι' αυτό φρόντισε να καθαρίζεις τον νεροχύτη 2-3 φορές την εβδομάδα με ένα καθαριστικό.

Όσα δεν πρέπει να πετάς στο νεροχύτη

Άνοιξε τα παράθυρα

Αέριζε την κουζίνα σου όσο πιο συχνά γίνεται, ειδικά όταν μαγειρεύεις. Εάν μαγειρεύεις θαλασσινά ή τηγανίζεις κάτι χωρίς καπάκι, φρόντισε να κλείσεις την πόρτα ή να ανοίξεις το παράθυρο. Η αεριζόμενη κουζίνα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά την καθαριότητα και τη δική σου υγεία.

Τραπέζι κουζίνας

Kαθημερινά βάζα, μπολ ζάχαρης, μπαχαρικά που έχουν απομείνει μετά το φαγητό, χαρτοπετσέτες, φακελάκια τσαγιού και πολλά άλλα, παραμένουν συχνά σε κοινή θέα. Αυτά τα πράγματα κάνουν το τραπέζι της κουζίνας να φαίνεται ακατάστατο και γίνεται συνήθεια να το βλέπουμε έτσι κάθε μέρα.

Τα υπολείμματα μπαχαρικών μπορούν να τοποθετηθούν σε μικρά βάζα και να διατηρηθούν κλειστά. Τα μπισκότα και το ψωμί πρέπει να αποθηκεύονται σε ειδικά τάπερ. Όλα τα επιπλέον πιάτα πρέπει να τοποθετούνται στη σωστή τους θέση. Επίσης, φρόντισε να ελέγχεις τακτικά την καθαριότητα του μπολ ζάχαρης και της αλατιέρας. Αυτό δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι ορατά αμέσως.

Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις

Σφουγγάρια και πανιά

Τα σφουγγάρια και τα πανιά είναι απαραίτητα σε κάθε κουζίνα. Μπορείς να πάρεις ένα όμορφο δοχείο για το σφουγγάρι σου. Το πανί πρέπει πάντα να στεγνώνει, αλλά όχι στη βρύση. Πρώτα απ 'όλα, φαίνεται άσχημο, δεύτερον, εάν η βρύση δεν είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας υλικά, μπορεί να καλυφθεί με μικροσκοπικά σημεία σκουριάς.

Μπορείς επίσης να προσαρμόσεις τη θέση κάτω από την άκρη του νεροχύτη, φτιάχνοντας μια μικρή θέση εκεί για την αποθήκευση σφουγγαριών και πανιών. Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι εφικτή, τότε πρέπει να πλένονται, να στεγνώνουν και να αλλάζονται συχνά.

Πλένεις πιάτα στο χέρι; 4 απλές συμβουλές για να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα

Τακτοποίηση προϊόντων και άλλων αντικειμένων σε ντουλάπια

Το θέμα της αποθήκευσης προϊόντων και άλλων μικροσκοπικών αντικειμένων σε μια μεγάλη κουζίνα δεν είναι πρόβλημα, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό όταν η κουζίνα είναι μικρή και τα πάντα φαίνονται. Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το ίδιο στυλ δοχείων αποθήκευσης. Βαζάκια για μπαχαρικά και χύμα προϊόντα, δοχεία για φάρμακα και ότι φαίνεται πρέπει να είναι σε ένα στυλ και χρώμα που να ταιριάζει με την κουζίνα σου.

Επιπλέον, η αποθήκευση των προϊόντων σε κλειστά βάζα θα τα προστατεύσει από τα ζωύφια. Μπορούν να κατασκευαστούν επιπλέον ράφια σε ψηλά ντουλάπια για να αυξηθεί ο χώρος αποθήκευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.06.2023 - 08:42