Summer mood: Aυτή την ημερομηνία θα κλείσεις τα πιο φθηνά εισιτήρια διακοπών

02.04.2018
Summer mood: Aυτή την ημερομηνία θα κλείσεις τα πιο φθηνά εισιτήρια διακοπών
Ο Απρίλιος έφτασε και όλες έχουμε μπει στη διαδικασία να ονειρευτούμε τις στιγμές που θα περάσουμε ξαπλωμένες στις παραλίες των ελληνικών νησιών ακούγοντας το κύμα.

Φέρνουμε συχνά – πυκνά στο μυαλό μας τα μαγιό και τα αξεσουάρ που θα επιλέξουμε, τα καινούργια μας γυαλιά ηλίου και όλα εκείνα τα «συστατικά» που θα δημιουργήσουν την εικόνα του φετινού καλοκαιριού. Το σημαντικότερο, όμως, είναι άλλο!

Πού θα πάμε; Έχεις την επιλογή του εξωτερικού, έχεις κι αυτή της Ελλάδας. Οι περισσότεροι Έλληνες, πάντως, δεν αποφασίζουν να βγουν εκτός χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες (και γιατί να το κάνουν άλλωστε;), επιλέγοντας κατά κύριο λόγο τα πανέμορφα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους.

Ιόνιο ή Αιγαίο; Ηρεμία ή ξέφρενα parties; Οικογενειακές, με το ταίρι μας ή solo διακοπές με φίλους; Τα διλλήματα είναι πολλά, εκείνο που οφείλουμε να γνωρίζουμε, όμως, είναι μόνο ένα:

Τελικά πότε πρέπει να κλείσουμε τα εισιτήριά μας για να εξασφαλίσουμε τις χαμηλότερες τιμές;

Σύμφωνα με νέα έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας «Momondo», η οποία βασίστηκε στη σύγκριση 100 εκατομμυρίων ναύλων σε περισσότερες από 1.704 διεθνείς διαδρομές, βάσει της ημερομηνίας που επιθυμούμε να ταξιδέψουμε, υπάρχει μία ημέρα κατά την οποία θα βρούμε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για να κλείσουμε.

Να λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις το εισιτήριό σου δύο μήνες ακριβώς πριν την ημερομηνία που επιθυμείς να ταξιδέψεις.

Τότε είναι που θα βρεις τις μεγαλύτερες προσφορές για το μέρος που σε ενδιαφέρει, με τους ειδικούς να σε καλούν να προτιμήσεις να μπεις στο αεροπλάνο σου ημέρα Τρίτη!

Κάθε Τρίτη, οι προσφορές είναι μεγαλύτερες με αποτέλεσμα οι τιμές των εισιτηρίων να μειώνονται κατά πολύ. Το άλλο «μυστικό» που αποκαλύφθηκε είναι ότι περισσότερο συμφέρουν του ταξιδιώτες οι απογευματινές πτήσεις, οι οποίες είναι σαφώς φθηνότερες από τις πρωινές.

Όσο για την ημέρα που θεωρείται η ακριβότερη όλων για να μπει κανείς σε αεροπλάνο; Δεν είναι άλλη από το Σάββατο, καθώς τα εισιτήρια μπορεί να ακριβύνουν έως και 10%!

Αν λοιπόν είσαι από εκείνες που λατρεύουν να κάνουν διακοπές τον Ιούνιο δεν έχεις παρά να βιαστείς…