Δεν ξέρω τίποτα για σεξ

26.10.2010
Δεν έχω κάνει ακόμα σεξ. Θα ήθελα να μου πεις κάποια πράγματα σχετικά με αυτό που θα πρέπει να ξέρω

Γεια σου θεία Λουκία. Είμαι 18 χρόνων και δεν έχω κάνει ακόμα σεξ. Θα ήθελα να μου πεις κάποια πράγματα σχετικά με αυτό που θα πρέπει να ξέρω, σαν έμπειρη που είσαι σ' αυτό το θέμα. Τα σημαντικά... Και θα ήθελα να μου απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα: 1) αν κάνω σεξ χωρίς προφύλαξη και δεν τελειώσει μέσα μου, υπάρχει καμιά περίπτωση για εγκυμοσύνη; - 2) Αν ακουμπήσουν τα όργανα μας χωρίς να τελειώσει, θα γίνει κάτι; - 3) Αν τελειώσει κάπου πάνω μου (όχι μέσα) το σπέρμα του μπορώ να το καθαρίσω από πάνω μου μόνο με νερό; Σε παρακαλώ να απαντήσεις.

Αντί να ρωτάς εμένα, το καλύτερο θα ήταν να αγοράσεις ένα καλό βιβλίο σεξουαλικής αγωγής για ενηλίκους που θα βρεις σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία για να το διαβάσεις και να ξεστραβωθείς. Βλέπεις αυτά που πρέπει να ξέρεις δεν μπορούν να καλυφθούν από αυτή τη στήλη, ενώ έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να ανατρέχεις όποτε θέλεις στο βιβλίο και να λύνεις τις όποιες απορίες σου.

Πάντως, ως προς τις συγκεκριμένες, μπορώ να σου πω τα εξής:

1) Ναι, μπορεί να μείνεις έγκυος, ακόμη κι αν δεν τελειώσει μέσα σου, γιατί τα προσπερματικά υγρά που εκκρίνει το πέος περιέχουν και μικρές ποσότητες σπερματοζωαρίων τα οποία, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, είναι ικανά να γονιμοποιήσουν το ωάριο. Εκτός αυτού, δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι την όποια πείρα του εραστή σου, γιατί κι αυτός άνθρωπος είναι και μπορεί να παρασυρθεί από το πάθος και να μην μπορέσει να τραβηχτεί εγκαίρως. Επίσης, μην ξεχνάς ότι σέρνονται και αρρώστιες, οπότε το προφυλακτικό είναι η ιδανική λύση για να σε προστατεύσει και από τα δύο.

2) Κατά κανόνα τίποτα, αλλά εξαρτάται από το πώς και πού θα ακουμπήσουν. Αν εκείνος ακουμπήσει την άκρη του πέους του στην είσοδο του κόλπου σου, τότε ισχύουν τα παραπάνω και υπάρχει μια πιθανότητα εγκυμοσύνης -ελάχιστη μεν, πιθανότητα δε.

3) Ναι, μπορείς να καθαρίσεις το σπέρμα του μόνο με νερό.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook