Ανουσια ψεματα

17.07.2015
Μου ειχε αραδιασει στην αρχη της σχεσης μας μερικα ψεματα τα οποια δεν ξερω αν θεωρουνται σοβαρα και θα ηθελα τη γνωμη σου

Γεια σου θεια μου. Τωρα τελευταια ανακαλυψα οτι το αγορι μου (25 χρονων) που τα εχουμε 5 μηνες μου ειχε αραδιασει στην αρχη της σχεσης μας μερικα ψεματα τα οποια δεν ξερω αν θεωρουνται σοβαρα και θα ηθελα τη γνωμη σου. 1ο ψεμα: μου ειχε πει πως η πρωην του τον πιεζε και τον ζηλευε παθολογικα. Πριν λιγες μερες μου ειπε οτι δεν τον ζηλευε καθολου ενω θα ηθελε (με την καλη εννοια την ζηλια). 2ο ψεμα: Στις αρχες μου ελεγε πως οταν ηταν μικροτερος και ελευθερος καθε βραδυ πηγαινε και με αλλη κοπελα και ολοι ξερανε ποσο ελκυε τις κοπελες κτλ. Γενικα ειχα την εντυπωση οτι ειχα να κανω με εναν "γυναικα" ας πουμε που εχει εμπειριες και ετσι. Μεχρι προσφατα που μου αποκαλυψε πως εγω ειμαι η τριτη γυναικα στην ζωη του!

Ειχε ξεχασει τελειως τα ψεματα που μου ειχε πει στις αρχες. Φυσικα και δεν εχει αλλαξει κατι, τον αγαπω και τον θελω οπως και πριν αλλα γιατι μου ειπε αυτα τα ψεματα; Για να με εντυπωσιασει; Η αληθεια ειναι πως απο τοτε που τα εμαθα, ο,τι και να μου λεει για (παλια) γκομενικα θεωρω οτι ειναι λογια εντυπωσιασμου και δεν τον πιστευω πλεον... Και η αληθεια ειναι πως και μαζι που ειμαστε διατεινεται οτι σχεδον ολες τον κοιτανε.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αναστασία μου, το αγόρι αυτό που δεν είναι ακριβώς αγόρι πια αλλά άντρας, έχει μεγάλη ανασφάλεια και προσπαθεί να «διορθώσει» την πραγματικότητα όπως τη νιώθει με ψέματα, για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να εισπράξει επιβεβαίωση –έστω και αβάσιμη.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν είναι και πολύ καλό σημάδι, αφού σημαίνει ότι είναι επιρρεπής στην κολακεία και εύκολα μπορεί να παρασυρθεί σε καταστάσεις προκειμένου να τονώσει το εγώ του.

Βέβαια, μπορεί τα ψέματα που σου έχει πει και εξακολουθεί να σου λέει να είναι σχετικά «ανώδυνα», ωστόσο δεν μπορείς να του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη. Ταυτόχρονα, να είσαι προετοιμασμένη ότι εξαιτίας της ανασφάλειας του θα είναι επιρρεπής στην ερωτική ζήλεια και αργά ή γρήγορα θα σου κάνει σκηνές από το πουθενά. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι θα πρέπει να επενδύεις συνεχώς μεγάλη προσπάθεια για να τον επιβεβαιώνεις και να τονώνεις το εγώ του προκειμένου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μαζί του.

Από την άλλη, αν είσαι τύπος που αρέσκεσαι στις σχέσεις εξάρτησης μπορείς να τον κάνεις πολύ εύκολα του χεριού σου ταΐζοντας πλουσιοπάροχα τον εγωισμό του με κολακείες και παινέματα –κάτι εξαιρετικά κουραστικό κατά τη γνώμη μου, η οποία όμως δεν έχει καμιά σημασία όσο εσένα σε ικανοποιεί μια τέτοια ισορροπία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ