Η απειλή της... για το τσιγάρο

24.02.2015
Μου ζήτησε να κάνουμε μαζί κοπάνα από το σχολείο για να πάμε να δει το αγόρι της, το οποίο μένει 5 ώρες μακριά από τον τόπο μας.

Θεία Λουκία καλησπέρα. Πριν από ένα χρόνο άρχισα να καπνίζω. Ξέρω ότι είναι κακό και κάνω ότι μπορώ για να το κόψω αλλά στην προσπάθεια μου δεν με βοηθάει η κολλητή μου. Αυτή είναι η μόνη που το ξέρει μιας και προσπαθώ να το κρύψω από τους γονείς μου. Πριν από μία περίπου, βδομάδα μου ζήτησε να κάνουμε μαζί κοπάνα από το σχολείο για να πάμε να δει το αγόρι της, το οποίο μένει 5 ώρες μακριά από τον τόπο μας. Της είπα αυτόματα όχι αλλά εκείνη άρχισε να με απειλεί ότι θα πει στους γονείς μου για το τσιγάρο. Και το κακό ήταν ότι δεν το έλεγε για πλάκα. Τότε της είπα ότι θα το σκεφτώ και θα της απαντήσω σε λίγες μέρες. Από τότε περιμένει απάντησή μου οπωσδήποτε! Βοήθησέ με. Τι να της πω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Χριστιάννα μου, η κολλητή σου δεν είναι καλή επιρροή για σένα κι ο τρόπος που σου φέρεται ταιριάζει περισσότερο σε συναισθηματικό βαμπίρ παρά σε πραγματική φίλη. Το να φτάνει στο σημείο να σε εκβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο για να σου επιβάλει τη θέληση της δείχνει ένα αρρωστημένο μυαλό, πόσο μάλλον που θέλει να σε οδηγήσει να κάνεις κάτι παράτυπο και βλαβερό για σένα. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείς σοβαρά κατά πόσο θέλεις να συνεχίσετε να είσαστε φίλες.

Σε κάθε περίπτωση, μην υποκύψεις στον εκβιασμό της με κανέναν τρόπο, γιατί έτσι θα την ενθαρρύνεις να κάνει το ίδιο κάθε φορά που αντιμετωπίζει δυσκολίες όχι μόνο μαζί σου αλλά και με άλλους ανθρώπους.

Τώρα αν επιμένει να σε απειλεί, ξεκαθάρισε της ότι δεν σε ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει στους γονείς σου, αλλά αν κάνει κάτι τέτοιο θα την καρφώσεις κι εσύ με τη σειρά σου κατευθείαν στους δικούς της για την κοπάνα και για τη σχέση της και θα διακόψεις κάθε επαφή μαζί της.

Αν εκείνη πιστεύει ότι αξίζει να κάνει δέκα ώρες ταξίδι μπρος-πίσω, να πάρει τόσες απουσίες και να διακινδυνεύσει να αποκαλυφθεί προκειμένου να δει το αγόρι της, είναι δικός της λογαριασμός και δική της επιλογή και δεν έχεις καμιά υποχρέωση να την ακολουθήσεις.