Είσαι κουλ ή στην τσίτα;

10.09.2009
Πόσο σε επηρεάζει το άγχος της καθημερινότητας; Έχεις την υπομονή που απαιτείται ή φοράς αμέσως τα χρώματα του πολέμου και πέφτεις στη μάχη; Τελικά πόσο κουλ ή στην τσίτα είσαι;

Πόσο σε επηρεάζει το άγχος της καθημερινότητας; Έχεις την υπομονή που απαιτείται ή φοράς αμέσως τα χρώματα του πολέμου και πέφτεις στη μάχη; Τελικά πόσο κουλ ή στην τσίτα είσαι;

1. Ενώ έχεις κανονίσει να βγεις με μια φίλη που ήρθε στην πόλη για μια μέρα, το αφεντικό σε καλεί να μείνεις στη δουλειά μέχρι αργά. Εσύ:

Α. Λες συγνώμη αλλά δεν θα μπορέσεις να μείνεις παραπάνω.

Β. Κάθεσαι μισή ώρα παραπάνω και υπόσχεσαι να ξυπνήσεις νωρίτερα την επόμενη ημέρα αλλά απολογείσαι και φεύγεις τελικά.

Γ. Μένεις μέχρι αργά και ελπίζει να σε καταλάβει η φίλη σου


2. Το αγόρι που είχατε ραντεβού δεν εμφανίστηκε ποτέ στο μέρος που κανονίσατε αλλά ούτε και τηλεφώνησε. Τι κάνεις;

Α. Του τηλεφωνείς και περιμένεις να έχει μια καλή δικαιολογία. Αν όχι, δεν τον ξεπλένει ούτε ο Δούναβης.

Β. Να του στείλεις ένα θυμωμένο μήνυμα, να τον πάρεις τηλέφωνο ή να μην δώσεις σημασία; Όπως και να έχει, θα καταλάβει ότι σε πείραξε η συμπεριφορά του.

Γ. Ανησυχείς ότι εσύ φταις γιατί δεν κατάλαβες καλά πότε ήταν το ραντεβού και τον παίρνεις να του ζητήσεις συγνώμη.

3. Γυρίζεις εξοντωμένη σπίτι και ο αγαπημένος σου έχει κανονίσει να πάει για μπύρες με τους κολλητούς. Εσύ που ήθελες να αράξετε σπίτι:

Α. Προειδοποιείς τον Εγωίσταρο ότι εφόσον βγει από το σπίτι, οι φωνές σου θα ακουστούν μέχρι τους φίλους του.

Β. Του ζητάς να σου κάνει παρέα μέχρι να σε πάρει ο ύπνος και μετά μπορεί να βγει αν θέλει.

Γ. Δεν του κάνεις καμία σκηνή. Ας περάσει καλά ο ένας από τους δύο.

4. Τα πόδια σου σε έχουν πεθάνει και τυχαία βρήκες την τελευταία άδεια θέση στο μετρό. Μια ηλικιωμένη κυρία σε πλησιάζει. Εσύ:

Α. σταυρώνεις τα χέρια, κοιτάς μπροστά και αδιαφορείς. Επειδή είναι ηλικιωμένη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κουραστείς εσύ.

Β. Αρχικά, κάνεις ότι σε παίρνει ο ύπνος και ξεκουράζεσαι για λίγο. Κατόπιν σηκώνεσαι και παραχωρείς τη θέση σου.

Γ. Χωρίς να το σκεφτείς, παραχωρείς τη θέση σου και συνεχίζεις να υποφέρεις.

5. Κάνεις baby sitting στα παιδιά της αδερφής σου. Έχεις σαφή εντολή να μην τους δώσεις γλυκό αλλά σου έχουν πάρει τα αυτιά.

Α. Τους λες ότι η μαμά τους απογορεύει τα γλυκά καθώς ξεδιπλώνεις και καταναλώνεις μια σοκολάτα μπροστά τους.

Β. Προσπαθείς να τα αποσπάσεις με αγκαλιές φιλιά και παιχνίδια αλλά δεν ενδίδεις στους γλυκούς πειρασμούς.

Γ. Κάτω από την πίεση της τσιρίδας τους, τα βάζεις να ορκιστούν ότι δεν θα πουν τίποτα στη μαμά τους και τους αγοράζεις ό,τι θέλουν.

Περισσότερα Α = Είναι να μην πέσει κανείς στα νύχια σου

Αχ βρε κοπελιά. Αυτά δεν είναι νεύρα είναι τσατάλια. Κάνεις δεν μπορεί να τα βάλει μαζί σου γιατί κινδυνεύει να βρεθεί στο νοσοκομείο. Πιστεύεις πως ό,τι κάνεις και λες είναι το σωστό και όλοι οι άλλοι κάνουν λάθος. Αν δεν καταλάβουν το υποτιθέμενο λάθος, κινδυνεύουν με λιθοβολισμό μέχρι θανάτου. Μήπως πρέπει να χαλαρώσεις λίγο. Ο κόσμος και η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη αν δώσεις λίγο χρόνο στους άλλους να σε καταλάβουν και ίσως την θέση σου στο μετρό στην ηλικιωμένη που την έχει ανάγκη.

Περισσότερα Β = Χαλαρή μέχρι ένα όριο
Τηρείς απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα θέλω σου και στις απαιτήσεις των άλλων. Ξέρεις πότε να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και πότε να δώσεις την μάχη για όσα διεκδικείς. Χαλάρωσε λιγάκι και μην αντιμετωπίζεις κάθε δυσκολία σαν πόλεμο που πρέπει να νικήσεις.

Περισσότερα Γ = Τόσο καλή που σε περνάνε για χαλί (και σε πατάνε)
Πάντα επιλέγεις το καλό μονοπάτι και το γλυκό τρόπο αντιμετώπισης της κάθε κατάστασης, ακόμα κι αν αποδειχτεί εις βάρος σου. Αν συνεχίσεις έτσι, θα καταλήξεις το απόλυτο θύμα οποιουδήποτε θελήσει να σε εκμεταλλευτεί. Μην φοβάσαι να λες όχι, να σέβεσαι τον εαυτό σου και να βάζεις όρια στην καλοσύνη σου. Πρέπει να μάθεις να ικανοποιείς και τις δικές σου ανάγκες. Είπαμε καλή καλή αλά όχι και χαζή.