Dj Kid Loco is here!

16.09.2008
Μουσικός, παραγωγός και περιζήτητος DJ o Γάλλος Kid Loco αποτελεί κλασική περίπτωση «ελληνοποιημένου» καλλιτέχνη αφού ακόμα κι ο ίδιος χάνει το μέτρημα, όταν του ζητάμε να αριθμήσει πόσες ακριβώς φορές έχει επισκεφθεί τη χώρα μας.

Μουσικός, παραγωγός και περιζήτητος DJ o Γάλλος Kid Loco αποτελεί κλασική περίπτωση «ελληνοποιημένου» καλλιτέχνη αφού ακόμα κι ο ίδιος χάνει το μέτρημα, όταν του ζητάμε να αριθμήσει πόσες ακριβώς φορές έχει επισκεφθεί τη χώρα μας. Η φετινή φθινοπωρινή του επίσκεψη, όμως, είναι εντελώς ξεχωριστή, αφού είναι καλεσμένος του 14ου Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου Αθήνας Conn-Χ και μέλος της επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος «Μουσική και Φιλμ». Εννοείται βέβαια πως θα παρατήσει για λίγο τις υποχρεώσεις του ως μέλος της επιτροπής για να μας χαρίσει ένα ακόμα αξιομνημόνευτο dj set στο Tiki Bar, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Ο Ζαν Ιβ Πριέρ ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 13 του και, σαν καθωσπρέπει νέος που βράζει το αίμα του, συμμετείχε σε ουκ ολίγα πανκ σχήματα στις αρχές του 80. Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία της μουσικής του μέγιστου συμπατριώτη του Σερζ Γκενσμπούργκ, διεύρυνε σύντομα τους μουσικούς ορίζοντές του και κατέληξε να παίζει ρέγκε με τους Mega Reefer Scratch.

Το μέσο της προηγούμενης δεκαετίας τον βρίσκει με το δικό του στούντιο και το ολοκαίνουργιο καλλιτεχνικό του όνομα το οποίο έχει διατηρήσει από τότε.Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «παραγωγό, συνθέτη, μουσικό και DJ» αλλά κρίνοντας απο τη φετινή του ενασχόληση στο Φεστιβάλ μάλλον θα πρέπει να προσθέσει και κάτι ακόμα στο πλούσιο βιογραφικό του. Εννοείται πως παρακολουθεί σχεδόν φανατικά κινηματογράφο και, σε περίπτωση που τον ρωτήσει κανείς, θεωρεί το «Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας» του Κοκτώ και το «Αποκάλυψη Τώρα» ως τις καλύτερες ταινίες που έχει δει στη ζωή του. Χαρακτηρίζοντας το πρώτο ως «αγνή ποίηση» και το δεύτερο ως «αγνή τρέλα». ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΙΛΙΣΜΑΝΗΣ