"Abduction"- Ο Τζέικομπ του "Twilight" σε μια εκρηκτική περιπέτεια [vds]

08.02.2016
Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ο Νέιθαν Χάρπερ (Τέιλορ Λότνερ) έχει την περίεργη αίσθηση ότι ζει μια ζωή δανεική. Όταν ανακαλύπτει μια παιδική φωτογραφία του σε ένα website με αγνοούμενα πρόσωπα, οι πιο σκοτεινοί του φόβοι γίνονται πραγματικότητα: συνειδητοποιεί ότι οι υποτιθέμενοι γονείς του δεν είναι οι πραγματικοί και ότι ολόκληρη η ζωή του είναι ένα καλοσχεδιασμένο ψέμα.

Στην προσπάθειά του να ανασυνθέσει την πραγματική του ταυτότητα, ο Νέιθαν καταδιώκεται από μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων και τρέπεται σε φυγή μαζί με το μοναδικό άνθρωπο που εμπιστεύεται, τη φίλη του Κάρεν (Λίλι Κόλινς).

Όταν όμως οι αντίπαλοί του τον πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής, ο Νέιθαν αντιλαμβάνεται τελικά ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει και να λύσει το μυστήριο της ζωής του είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ένα εκρηκτικό θρίλερ, που ξεκίνησε από μια απλή αλλά εμπνευσμένη ιδέα του παραγωγού Τζέρεμι Μπελ της Γκόθαμ Γκρουπ πριν μια τετραετία και πήρε σάρκα και οστά χάρη στο ταλέντο του σεναριογράφου Σον Κρίστενσεν.

«Η ιδέα ενός έφηβου που ανακαλύπτει μια παιδική φωτογραφία του σε ένα site αγνοουμένων μου φάνηκε πραγματικά καλή» λέει ο Κρίστενσεν, που μέσα σε 63 μόνο μέρες ετοίμασε μια πρώτη εκδοχή του σεναρίου και την παρουσίασε στους παραγωγούς του έργου.

«Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που το διάβασα» λέει ο γενικός διευθυντής παραγωγής της Lionsgate, Άλι Σίρμουρ. «Έχοντας εμπειρία από τις ταινίες ‘Bourne’, αναγνώρισα ένα παρόμοιο είδος σασπένς αλλά και μια ιδιαίτερη ποιότητα ενός έργου που είναι εύκολο στο να ταυτιστείς μαζί του».

Με την ταινία να περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπο του νεαρού Νέιθαν Χάρπερ, η επιλογή του ηθοποιού για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν κρίσιμη και καθοριστική για την επιτυχία. Και ο Τέιλορ Λότνερ ήταν αναμφισβήτητα η ιδανικότερη επιλογή:

«Ο Τέιλορ είναι μάλλον ο μόνος ηθοποιός της γενιάς του που θα μπορούσε να αναλάβει αυτόν το ρόλο, χάρη στην εμπειρία του από τον αθλητισμό και την ικανότητά του στις πολεμικές τέχνες» λέει η παραγωγός Έλεν Γκόλντσμιθ-Βέιν. Σε μια πρώτη επαφή, τον Ιούνιο του 2009, ο Τέιλορ φάνηκε θετικός προς την ιδέα. Και όταν διάβασε το τελικό σενάριο, δέχτηκε με ενθουσιασμό.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 96 λεπτά
Ηθοποιοί: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Άλφρεντ Μολίνα, Τζέισον Άιζακς, Μαρία Μπέλο, Μάικλ Νίκβιστ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Αντονίκ Σμιθ, Ντένζελ Γουίτακερ, Άλεν Γουίλιαμσον, Νίκολα Σρέλι, Γουίλιαμ Πελτζ