Parker

30.07.2014
Ήρωας που γεννήθηκε από την πένα του μυθιστοριογράφου Ντόναλντ Ε. Γουεστλέικ και ενέπνευσε στο παρελθόν κι άλλες ταινίες όπως τον «Επαναστάτη του Αλκατράζ» (1967) με τον Λι Μάρβιν και την «Αποζημίωση» (1999) με τον Μελ Γκίμπσον, ο ευσυνείδητος αλλά βίαιος απατεώνας που είναι γνωστός μόνο με το επίθετό του, ενσαρκώνεται εδώ από τον Τζέισον Στέιθαμ σε μια περιπέτεια εκδίκησης λάθος από την αρχή ως το τέλος.

Ο Πάρκερ, επαγγελματίας ληστής με «ιδιαίτερο» κώδικα ηθικής, προδίδεται από τους τέσσερις συνεργάτες του μετά από ληστεία σε πανηγύρι του Οχάιο.

Κι ενώ αυτοί τον θεωρούν νεκρό, εκείνος επανέρχεται για να πάρει εκδίκηση ακολουθώντας τις διασυνδέσεις τους με έναν μεγαλομαφιόζο για να τους εντοπίσει στο Παλμ Σπρινγκς της Φλόριντα.

Εκεί, παριστάνοντας τον Τεξανό επιχειρηματία, τραβάει την προσοχή μιας μεσίτριας σε κακή οικονομική κατάσταση που τον πείθει να συνεργαστούν, καθώς η τετράδα των πρώην συνεργατών σχεδιάζει τη ληστεία μιας σειράς πολύτιμων κοσμημάτων...

Ηρωας που γεννήθηκε από την πένα του μυθιστοριογράφου Ντόναλντ Ε. Γουεστλέικ και ενέπνευσε στο παρελθόν κι άλλες ταινίες όπως τον «Επαναστάτη του Αλκατράζ» (1967) με τον Λι Μάρβιν και την «Αποζημίωση» (1999) με τον Μελ Γκίμπσον, ο ευσυνείδητος αλλά βίαιος απατεώνας που είναι γνωστός μόνο με το επίθετό του, ενσαρκώνεται εδώ από τον Τζέισον Στέιθαμ σε μια περιπέτεια εκδίκησης λάθος από την αρχή ως το τέλος.

Σκηνοθετημένη από τον Τέιλορ Χάκφορντ, που φαίνεται να τα καταφέρνει καλύτερα στις βιογραφίες (όπως με το «Ray») παρά στις περιπέτειες (έχει υπογράψει και την αποτυχημένη «Απόδειξη Zωής» με τους Ράσελ Κρόου και Μεγκ Ράιαν), πάνω σε ένα σενάριο του Τζον Τζ. ΜακΛάφλιν («Μαύρος Kύκνος», «Χίτσκοκ»), η ταινία στερείται πρωτοτυπίας έτσι όπως εξελίσσεται σαν ένα βαρετό κολάζ ανέμπνευστων σκηνών δράσης.

Διεκπεραιωμένη χωρίς νεύρο, διαθέτει μια-δυο υπερβίαιες σκηνές που τονίζουν τις καταβολές του Τζέισον Στέιθαμ ως καλτ σταρ των b-movies, σε αδυναμία, ωστόσο, εδώ να βρει το σωστό ύφος ακόμα και απέναντι στη σέξι Τζένιφερ Λόπεζ, και αυτή ακατάλληλα τοποθετημένη στον ρόλο της κακομοίρας μεσίτριας που του κλέβει δυο φιλιά με το ζόρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ