Το Καλοκαίρι της Ζωής Μας

23.07.2014
Προβλέψιμη, ανέμπνευστη και νερόβραστη όσο δεν πάει οικογενειακή κομεντί που αθροίζει κλισέ από άλλες, καλύτερες και μη, ταινίες και παρουσιάζει ένα αδιάφορο αποτέλεσμα, που λειτουργεί καλύτερα ως διαφήμιση διακοπών στις γραφικές τοποθεσίες του παρά ως κινηματογραφική ταινία.

Μετά τον χωρισμό των γονιών τους, τρία αδέρφια φτάνουν στην νότιο Γαλλία για να περάσουν το καλοκαίρι με τον παππού και τη γιαγιά τους, τους οποίους ελάχιστα γνωρίζουν.

Η ζωή των παππούδων, πρώην χίπηδες και νυν ιδιοκτήτες φάρμας, είναι το ακριβώς αντίθετο απ' ό,τι ξέρουν (ζωή στην πόλη, τεχνολογία, τα πάντα) και το καλοκαίρι επιφυλάσσει στα παιδιά πολλά μαθήματα ζωής.

Όσο κλισέ ακούγεται η αρχή της ιστορίας, τόσο κλισέ παραμένει όσο ξετυλίγεται η μηχανική πλοκή της, που κολλά μαζί χαρακτήρες, εικόνες και σκηνές από άλλες, καλύτερες (ή και όχι) ταινίες, θεωρώντας λανθασμένα η αναμασημένη αυτή τροφή μπορεί να σταθεί μόνη της.

Βουτηγμένη σε ζαχαρένιο συναισθηματισμό και ευκολίες (θα μπορούσε κανείς να τη δει ως μία παρατεταμένη διαφήμιση διακοπών στις πανέμορφες τοποθεσίες του γαλλικού νότου), η ταινία μοιάζει τόσο προγραμματισμένη να αρέσει σε όλους, που τελικά δεν μπορεί να αρέσει σε κανέναν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ