Equinox (1970)

21.01.2013
Σήμερα δεν πρόκειται φυσικά να φέρει ανατριχίλες σε κανέναν, παραμένει όμως ένα λατρεμένο b- movie γεμάτο τρελούς επιστήμονες και χειροποίητα πλάσματα που έρχονται στη ζωή χάρη σε πρωτοποριακές stop motion animation τεχνικές.

Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο μαγείας πέφτει στα χέρια τεσσάρων νεαρών που περιπλανιούνται στο δάσος. Δυστυχώς γι’ αυτούς το εποφθαλμιά και ο αρχαίος δαίμονας Ασμοδαίος, μεταμφιεσμένος σε τοπικό δασοφύλακα, ο οποίος θα επιστρατεύσει κάθε είδους φρικαλέα τέρατα για να το αποκτήσει.

Το 1967, ο μετέπειτα μάγος των ειδικών εφέ, κάτοχος εννέα Όσκαρ και υποψήφιος για άλλα επτά, Ντένις Μιούρεν («Jurassic Park», «Ο Πόλεμος των Άστρων», «Ε.Τ.») φαντάστηκε ένα πικνίκ στην εξοχή που πηγαίνει κατά διαόλου, για να δώσει σάρκα και οστά στα σκοτεινά του οράματα. Τρία χρόνια αργότερα, το σπουδαστικό αυτό ταινιάκι 16mm, κόστους μόλις 6.500 δολαρίων, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες με νέο υλικό σκηνοθετημένο από τον Τζακ Γουντς.

Σήμερα δεν πρόκειται φυσικά να φέρει ανατριχίλες σε κανέναν, παραμένει όμως ένα λατρεμένο b- movie γεμάτο τρελούς επιστήμονες και χειροποίητα πλάσματα που έρχονται στη ζωή χάρη σε πρωτοποριακές stop motion animation τεχνικές. Αρκεί να αφεθείτε στην αφοπλιστική του αφέλεια και να διασκεδάσετε μετρώντας πόσες φορές οι πρωταγωνιστές αλλάζουν ηλικία από σκηνή σε σκηνή!