Το Κυνήγι των Μαγισσών

29.07.2011
Δυο σταυροφόροι επιστρέφουν στον τόπο τους μετά από χρόνια άγριων μαχών, για να τον βρουν κατεστραμένο από την πανούκλα. Οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας, πεπεισμένοι ότι υπεύθυνη για τον όλεθρο είναι μια νεαρή κοπέλα που κατηγορείται για χρήση μαγείας, δίνουν εντολή στους δυο ιππότες να την μεταφέρουν σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι.

Πρωτότυπος τίτλος: Season of the witch

Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Σένα

Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Ρον Πέρλμαν, Στίβεν Κάμπελ Μουρ

Πλοκή: Δυο σταυροφόροι επιστρέφουν στον τόπο τους μετά από χρόνια άγριων μαχών, για να τον βρουν κατεστραμένο από την πανούκλα. Οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας, πεπεισμένοι ότι υπεύθυνη για τον όλεθρο είναι μια νεαρή κοπέλα που κατηγορείται για χρήση μαγείας, δίνουν εντολή στους δυο ιππότες να την μεταφέρουν σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι. Εκεί οι μοναχοί θα εκτελέσουν ένα αρχαίο τελετουργικό, για να απαλλάξουν την Γη από την κατάρα της.

Γνώμη: Επιτέλους, έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που μπορούμε να δούμε τον Νίκολας Κέιτζ να πρωταγωνιστεί σε κάποια επική σαχλαμάρα με ευφάνταστη νέα κουπ! Αυτή τη φορά είναι σταυροφόρος του 14ου αιώνα που γυρίζει σπίτι απηυδισμένος από τα φονικά και τα πλιάτσικα αλλά τα βρίσκει όλα γης μαδιάμ λόγω πανούκλας. Στο μεταξύ, επειδή το έχει σκάσει κρυφά και δεν θέλει να κατηγορηθεί για λιποταξία, αναγκάζεται να συνοδεύσει ένα κορίτσι-μάγισσα (γνωστό και ως “το Κορίτσι”) σε μέρος μακρινό για να ξορκίσουν το κακό και να γίνει ο τόπος τους ξανά πράσινος.

Ένα ανιστόρητο και μισογύνικο σενάριο, μάχες επί μαχών και τα χειρότερα ειδικά εφέ που έχετε δει τελευταία ολοκληρώνουν αυτό το πόνημα για το οποίο τα λόγια περισσεύουν. Το κερασάκι στην τούρτα; Ο σκηνοθέτης Ντόμινικ Σένα - ναι, ο δημιουργός του έτερου αριστουργήματος “Swordfish”- δήλωσε πως εμπνεύστηκε την ιστορία του, για έναν σταυροφόρο που επιστρέφει και συναντά τον θάνατο, από την “Έβδομη Σφραγίδα” του Μπέργκμαν. Μην ξεγελαστείτε ωστόσο: η παραδοσιακή κανιβαλιστική πλάκα συστήνεται μόνο στους φανατικούς και τους μυημένους - οι υπόλοιποι θα βαρεθούν μέχρι θανάτου.

Φαίδρα Βόκαλη