Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2010!

23.12.2010
Άλλη μια χρονιά τελειώνει, άλλη μια φορά αποφασίζουμε να μετρήσουμε τους περασμένους 12 μήνες σε φιλμ. Κάθε χρόνο φτιάχνουμε λίστες, σβήνουμε λίστες κι αναρωτιόμαστε πώς θα χωρέσουν όλες αυτές οι ταινίες σε δέκα μόνο θεσούλες.

Άλλη μια χρονιά τελειώνει, άλλη μια φορά αποφασίζουμε να μετρήσουμε τους περασμένους 12 μήνες σε φιλμ. Κάθε χρόνο φτιάχνουμε λίστες, σβήνουμε λίστες κι αναρωτιόμαστε πώς θα χωρέσουν όλες αυτές οι ταινίες σε δέκα μόνο θεσούλες. Από την αγωνία όμως της ταινίας που "κόβεται" από τη λίστα την τελευταία στιγμή επειδή δεν χωράει υπάρχει κάτι χειρότερο: η αδυναμία σύνταξης της λίστας επειδή οι ταινίες που αγαπήσαμε δεν ήταν αρκετές.

Θα δείτε ότι τις καρδιές μας κέρδισαν ανεξάρτητα φιλμ όσο και μεγάλες παραγωγές, ενώ σε πολλές ταινίες χαμηλού προφίλ τα γούστα μας συνέπεσαν: είναι αυτές που τις συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Σας παρουσιάζουμε τη συγκεντρωτική λίστα για τις ταινίες που κυκλοφόρησαν επίσημα στην Ελλάδα τη χρονιά που μας πέρασε. Το αποτέλεσμα προέκυψε από τον υπολογισμό των προτιμήσεων των συντακτών (αριθμός εμφανίσεων και σειρά κατάταξης), ενώ μπορείτε να δείτε και τις προσωπικές λίστες εδώ. Σας ευχόμαστε χαρούμενες γιορτές με υγεία και καλές ταινίες.