Full Monty στο Θέατρο Πόρτα

25.10.2002
Η ζωή -λένε - ότι χαμογελά σε αυτούς που της χαμογελούν και σαφώς υποστηρίζει αυτούς που τολμούν να ζήσουν το όνειρο. Σε αυτούς που δεν κάνουν εκπτώσεις στα "θέλω" τους και βρίσκουν, έστω και ανορθόδοξες μεθόδους για να πετύχουν το στόχο τους. O λόγος για τους "Ανδρες με τα όλα τους" ή αλλιώς "Full Monty", που θα μπορείτε να τους απολαύσετε από τις 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πόρτα.
&00 Η ζωή -λένε - ότι χαμογελά σε αυτούς που της χαμογελούν και σαφώς υποστηρίζει αυτούς που τολμούν να ζήσουν το όνειρο. Σε αυτούς που δεν κάνουν εκπτώσεις στα "θέλω" τους και βρίσκουν, έστω και ανορθόδοξες μεθόδους για να πετύχουν το στόχο τους.
O λόγος για τους "Ανδρες με τα όλα τους" ή αλλιώς "Full Monty", που θα μπορείτε να τους απολαύσετε από τις 25 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πόρτα.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ο σκηνοθέτης την παράστασης, Σταμάτης Φασουλής, ανέφερε ότι "φοβηθήκαμε τη σύγκριση ανεβάζοντας το συγκεκριμένο έργο. Το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άθλος το γεγονός ότι στο έργο εναλλάσσονται περίπου 50 με 60 σκηνές, ενώ οι εμφανίσεις -τα κοστούμια δηλαδή- ξεπερνούν τα 150". Παράλληλα τόνισε: "Μη περιμένετε να δείτε ένα χαζοαμερικάνικο μιούζικαλ, σε στιλ Μπροντγουαίη. Η διασκευή του Τέρενς ΜακΝάλλι δεν το επιτρέπει. Το έργο θα μπορούσε να σχετιστεί με το κωμειδύλλιο και δεν θα ξενίσει καθόλου τους Ελληνες, οι οποίοι έχουν εθιστεί με τέτοιου είδους έργα. Τα τραγούδια δεν προχωρούν τη δράση, αλλά τη σχολιάζουν γλυκά και τρυφερά".
Ο πρωταγωνιστής του έργου Θοδωρής Αθερίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "δεν είμαι οπαδός του μιούζικαλ, αυτής της light θεματολογίας. Το έργο αυτό όμως δεν είναι light, το αντίθετο είναι εξαιρετικά βαθύ. Καμιά φορά οι νόμοι της αγοράς είναι σοφοί. Ο θεατής δεν νιώθει ότι έχει δει ένα μιούζικαλ, φεύγει και είναι καλυμμένος απ' την πρόζα. Προσωπικά, νιώθω οικεία σε κάτι που δεν έχω ξανακάνει και αυτό γιατί το έργο μου βγάζει τον αυτοσαρκασμό που έχω μέσα μου".

Γενικά όλοι οι ηθοποιοί δήλωσαν πολύ χαρούμενοι που συνεργάζονται με ένα σκηνοθέτη σαν τον Σταμάτη Φασουλή.

Αντρες με τα όλα τους με όλη τη σημασία της λέξης είναι: ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Χάρης Ασημακόπουλος, ο Χρήστος Πλαϊνης, ο Νεκτάριος Λόκο.
Επίσης... Γυναίκες με τα όλα τους είναι η Σοφία Φιλιππίδου -σε έναν ρόλο-έκπληξη- η Χαρά Κεφαλά, η Γεωργία Καλλέργη, η Αλίνα Κοτσοβούλου, η Μάντυ Λάμπου και η Μάγδα Πένσου.
Τα σκηνικά της παράστασης δημιούργησε ο Γιώργος Πάτσας, τις χορογραφίες έκανε ο Δημήτρης Παπάζογλου, την ενορχήστρωση και μουσική διδασκαλία ο Αλέξης Πρίφτης, τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Αρης Δαβαράκης, τα κοστούμια η Ντέννη Βαχλιώτη- Στεφανάκη και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη η Μελίτα Κούρκουλου.

Ωρες παραστάσεων: Βραδινή: Τετάρτη. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 21.15
Απογευματινή: Σάββατο (λαική): 18.00
Κυριακή: 18.00
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία: 23.50
Λαική: 20
Φοιτητικό-σπουδαστικό: 17.00