"Οι burger project είναι ένα όργανο κομματικής προπαγάνδας"

21.12.2010
Λίγο πριν το Χριστουγεννιάτικο.. No Christmas LIVE τους, οι Burger Project απαντούν ανατρεπτικά για το τι τους ρίχνει, σε ποιο παραμύθι θα γίνοντάν ήρωες, τί σχέση έχουν με τις Mέλισσεs, και πολλά πολλά άλλα ενδιαφέροντα... enjoy!

Λίγο πριν το Χριστουγεννιάτικο.. No Christmas LIVE τους, οι Burger Project απαντούν ανατρεπτικά για το τι τους ρίχνει, σε ποιο παραμύθι θα γίνοντάν ήρωες, τί σχέση έχουν με τις Mέλισσεs, και πολλά πολλά άλλα ενδιαφέροντα... enjoy!

E.Σ.

Πολύ χαιρόμαστε που σας φιλοξενούμε στο e-go.gr - Είσαστε από τους πιο ευρηματικούς καλλιτέχνες και δείχνετε ότι το λέει η καρδιά σας! Τι μπορεί να σας 'ρίξει' όσο είστε στη σκηνή?
Ένα απλό σκούντημα είναι αρκετό.

Μπορείτε να παρασύρετε -εκτός από τους fan- και όσους μπορεί να μη σας ξέρουν αλλά βρεθήκαν στo live. Ανακατεύετε μουσικές και γενιές με ένα τρόπο εξαιρετικό που σας κάνει αγαπητούς σε διαφορετικούς χαρακτήρες και σε ανθρώπους με διαφορετικά ακούσματα! Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα αρχικά? Πηγαίνατε απ’ την αρχή έτσι ή προέκυψε στην πορεία?
Σκοπός του group είναι η διάδοση της επανάστασης και η διάβρωση του καπιταλιστικού συστήματος εκ των έσο. Όλα όσα πολύ σωστά αναφέρατε στην ερώτηση είναι απαραίτητα συστατικά για την επίτευξη του τελικού στόχου. Οι burger project δεν αποτελούν ιδέα κάποιου, είναι απλά ένα όργανο κομματικής προπαγάνδας.

Όταν διαφωνείτε τελικά τι κάνετε? όταν πρέπει να παρθεί μια "μουσική" απόφαση στην οποία δεν υπάρχει κοινός τόπος συζήτησης...
Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά. Σε αυτή τη περίπτωση καταγράφουμε το πρόβλημα όσο πιο αναλυτικά γίνεται και στέλνουμε την έκθεση πραγματογνωμοσύνης στην επιτροπή λογοκρισίας του κόμματος.

Ετοιμάζεστε για live ανήμερα Χριστουγέννων με τίτλο NO Christmas party? Τι να περιμένουμε και τι να μην περιμένουμε?
Ο μόνος τρόπος για να λυθεί η απορία σας είναι να παραβρεθείτε στο fuzz στις 25/12. Εδώ θα θέλαμε να θίξουμε τη σημασία της διαλεκτικής στο τρόπο σκέψης του συγκροτήματος δηλαδή η σημασία του γεγονότος τονίζεται μέσα από την άρνηση. Δεν νοείται να μισείς κάποιον αν προηγουμένως δεν τον έχεις ερωτευτεί. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός. Αν παρ όλα αυτά εξακολουθείτε να έχετε απορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Βέλτσο ο οποίος έχει διατελέσει και καθοδηγητής μας.

Είστε φίλοι εκτός μπάντας? Μιλάτε για αθλητικά, άντρες, γυναίκες, πολιτική, κλαμπ, ταξίδια σε ώρες που ΔΕΝ είστε στο στούντιο ή ο καθένας σας έχει άλλες δικές του παρέες?
H λέξη φίλοι δεν είναι η κατάλληλη για να περιγράψει τη σχέση μας. Είμαστε απλά φερέφωνα μιας ιδέας και η σχέση μας υπαγορεύεται από τους νόμους της κομματικής πειθαρχίας.

Με ποιον καλλιτέχνη της νέας γενιάς της ελληνικής σκηνής θα θέλατε να βρεθείτε onstage?
Με τις Μέλισσες.

Σε ποιον θα κάνατε μήνυση αυτό τον καιρό?
Σε κανέναν. Όχι επειδή δεν το θέλουμε, απλά επειδή είναι χαμένος χρόνος. Ο Έλληνας είναι δικομανής ενώ γνωρίζει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι κυριολεκτικά τυφλή. Εν ολίγης πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ στο στάδιο της αυτοδικίας.

Downloading ... η δισκογραφία έχει πεθάνει τελικά ή όχι?
Όχι απλά έπρεπε να την υποβάλουν σε μαστεκτομή.

Με τι μουσικές μεγαλώσατε?
Τα πάντα όλα.

Καρτούν και παραμύθια. Σε ποιο μαγικό κόσμο θα ήσασταν ήρωες?
Τα ταξίδια του Gulliver.

Και για το τέλος... Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd ελληνικό ή ξένο, να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
La traviata - Μ Callas.