Το Μαρόκο στην Αθήνα!

11.10.2002
Τις πύλες του άνοιξε το Red Marrakesh για τους απανταχού φαν της μαροκινής κουζίνας. Μετά από προετοιμασία μηνών, ο νέος χώρος του Γιάννη Παπακώστα, δηλώνει έτοιμος και ... με σεφ την Χαρίγια Λαμκούνζ (La Mamounia, Al Bahja, ar Marjana) υπόσχεται μοναδικές γαστριμαργικές απολαύσεις.
&00 Τις πύλες του άνοιξε το Red Marrakesh για τους απανταχού φαν της μαροκινής κουζίνας. Μετά από προετοιμασία μηνών, ο νέος χώρος του Γιάννη Παπακώστα, δηλώνει έτοιμος και ... με σεφ την Χαρίγια Λαμκούνζ (La Mamounia, Al Bahja, ar Marjana) υπόσχεται μοναδικές γαστριμαργικές απολαύσεις. Εξάλλου, το λέει από μόνο του και το σλόγκαν: "Τρως με τα μάτια και βλέπεις με την γεύση".

Το Red Marrakesh είναι ένα dine και dance εστιατόριο, που υπόσχεται πολλές εκπλήξεις στους θαμώνες του. Η μεγαλύτερη εξ' αυτών είναι, χωρίς αμφιβολίες, "η ώρα των βεδουίνων" και η...τελετή τους. Το δείπνο συνοδεύεται από μαροκινούς μουσικούς, οι οποίοι παίζουν live παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονες arabesque επιτυχίες. Μετά το τέλος του φαγητού, τη μουσική αναλαμβάνει ο dj.

Ο χώρος
Για όσους είχαν απωθημένο να δειπνήσουν ρομαντικά με το ταίρι τους σε ένα...μαροκινό παλάτι, το Red Marrakesh είναι η πλέον ιδανική λύση για τους εν Αθήναις ονειροπόλους. Κι αυτό, διότι ο χώρος θυμίζει σωστό μαροκινό παλάτι, ενώ η διακόσμηση είναι...δια χειρός Μανόλη Μαριδάκη. Γενικά, το εσωτερικό του μαγαζιού είναι δουλεμένο στο χέρι, από μαροκινούς τεχνίτες.

Το μενού
Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Να τρωει η Μαροκινή μάνα και του μαροκινάκι να μη δίνει. Ενδεικτικά, μόνο το κουβέρ περιλαμβάνει: παραδοσιακή σούπα με λαχανικά, όσπρια και κρέας, ποικιλία από διάφορα φρέσκα και βραστά λαχανικά, ζεστά ορεκτικά τυλιγμένα σε πολύ λεπτό φύλλο πάστιγιας και νερό.

Αυτό το ήξερες;
- Πρέπει να βουτάμε το ψωμί πάντα με το δεξί χέρι, διότι το αριστερό - σύμφωνα με το Μωάμεθ - δε θεωρείται καθαρό.
- Χρησιμοποιούμε πάντα τρία δάχτυλα - τον αντίχειρα, τον δείκτη και τον μέσο, διότι το να τρως με το ένα δάχτυλο θεωρείται σημάδι μίσους, όταν τσιμπάς με τα δύο υποδεικνύει υπερηφάνεια και με τα τέσσερα ή με τα πέντε είναι δείγμα λαιμαργίας!