Το Κορίτσι της Φωτογραφίας με Ράντου - Φωτοπούλου

16.12.2010
Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα, «Το κορίτσι της Φωτογραφίας», πρόκειται να παρουσιαστεί από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στο θέατρο ΔΙΑΝΑ.
Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα, «Το κορίτσι της Φωτογραφίας», πρόκειται να παρουσιαστεί από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στο θέατρο ΔΙΑΝΑ.

Μία σημαντική θεατρική στιγμή από ένα σπουδαίο επιτελείο συντελεστών για λίγες μόνο παραστάσεις. Η Ελένη Ράντου, η Λυδία Φωτοπούλου, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και ο Δημήτρης Λιόλιος ενώνουν τις δυνάμεις τους γι’ αυτό το πολυβραβευμένο πολιτικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα.

Ένας πολεμικός φωτορεπόρτερ τραβά στη διάρκεια ενός πολέμου τη φωτογραφία ενός κοριτσιού που καίγεται σ’ ένα βομβαρδισμό. 25 χρόνια μετά επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος, για να ανακαλύψει πως σε καιρό ειρήνης τα θύματα πολέμου είναι πολύ περισσότερα...

Το έργο είναι εμπνευσμένο από την ιστορική φωτογραφία που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Νικ Πουτ το 1972 και συγκλόνισε τον κόσμο, απεικονίζοντας τη στιγμή που ένα εννιάχρονο κοριτσάκι τρέχει γυμνό, πανικόβλητο, με δέρμα καμένο από βομβαρδισμό.

«Το κορίτσι της Φωτογραφίας» του Γκιλιέμ Κλούα έχει τιμηθεί το 2004 με το Βραβείο Θεάτρου Ciutat d´Alcoi και το 2005 με το Βραβείο Serra d’ Or των Κριτικών της Βαρκελώνης για το Καλύτερο Θεατρικό Έργο και έχει παρουσιαστεί σε Ισπανία, Πολωνία και Αμερική.

Η προπώληση άρχισε.
Λόγω των περιορισμένων παραστάσεων επικοινωνήστε έγκαιρα με το ταμείο του θεάτρου Διάνα στο τηλ. 210-3626596.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση από τα καταλανικά: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Νίκος Κηπουργός
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Λιόλιος, Ελένη Ράντου, Λυδία Φωτοπούλου