Η "Ψυχώ" πάει θέατρο!

09.12.2010
Οι «Ψυχώ/σεις», ένα έργο εμπνευσμένο από το «Ψυχώ» του Robert Bloch, θα παρουσιαστεί για 30 μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7 σε κείμενο Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη.
Οι «Ψυχώ/σεις», ένα έργο εμπνευσμένο από το «Ψυχώ» του Robert Bloch, θα παρουσιαστεί για 30 μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7 σε κείμενο Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη.

Η κλασσική ιστορία του Robert Bloch, γνωστότερη από την κινηματογραφική μεταφορά της από τον Alfred Hitchcock, η οποία κλείνει φέτος 50 χρόνια από την προβολή της, γίνεται η έμπνευση για το έργο «Ψυχώ/σεις» μέσα από μια ψυχαναλυτική ανάγνωση.

Η παράσταση παρακολουθεί επί της ουσίας μέσα από το μυαλό του ίδιου του πρωταγωνιστή της, ενός παράξενου «μεσήλικου παιδιού». Ολόκληρος ο θεατρικός χωροχρόνος μεταμορφώνεται συνεχώς, μέσα από την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα και την ερμηνεία του πάνω στα γεγονότα. Ο ρεαλισμός συνδυάζεται με υπερρεαλιστικές εικόνες του ασυνειδήτου, σε μία καθόλα ανατρεπτική θεατρική κατάδυση, που κόβει την ανάσα.

Λίγα λόγια για το έργο:
Τόπος: Καλιφόρνια
Χρόνος: Δεκαετία του 1950

Σε ένα ξεχασμένο μοτέλ, το οποίο διευθύνει ο μεσήλικας Νόρμαν Μπέιτς με τη μητέρα του, μία σειρά φόνων λαμβάνει χώρα. Με αφορμή τη διαλεύκανση του μυστηρίου και, μέσα σε νουάρ ατμόσφαιρα, ο Bloch καταφέρνει να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση των ιδιαίτερων χαρακτήρων του, εικονοποιώντας, μέσα από το περιβάλλον και τους χώρους που κινούνται, τις βασικότερες από τις Φροϋδικές θεωρίες (Οιδιπόδειο, Εγώ/Υπερεγώ/Εκείνο...).

Συντελεστές:
Κείμενο
: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία - Επιμέλεια Φωτισμών: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Δανάη Χατζάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Κινησιολογική Επιμέλεια: Μαριέλα Νέστορα
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Βαρβαντάκης
Φωτογραφίες: Κωστής Ζάγκας

Πρωταγωνιστούν:
Χάρης Ασημακόπουλος, Βέρα Λάρδη, Αντώνης Κρόμπας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιάννης Κουμούνδρος, Κωνσταντίνα Χαρατσάρη, Σοφία Ρουπάκη


ΙΝFO:
Κάθε Πέμπτη έως και Δευτέρα από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011.

Ώρα έναρξης: 21.15
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές: 18 ευρώ & 15 ευρώ (φοιτητικό)

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7: Πύδνας 7, 11855 Βοτανικός (ΜετρόΚεραμεικός) Τηλ.: 210 7512625