Η Λυσσασμένη Γάτα στο Θέατρο Νέο Ριάλτο

08.10.2002
Ο Τενεσσί Ουίλιαμς γράφει στα "Απομνημονεύματά" του: "Όταν με ρωτάνε ποιο έργο αγαπάω περισσότερο, συνήθως απαντάω, "Το τελευταίο". Αλλά τις λίγες φορές που παθαίνω κρίση ειλικρίνειας ομολογώ πώς το αγαπημένο μου έργο είναι η Λυσσασμένη Γάτα. Και πραγματικά, είναι το έργο που ενώ έχει όλα τα χαρακτηριστικά της οξυδερκούς όσο και ευαίσθητης σκέψης του Τεννεσί Ουίλλιαμς, οι πρωταγωνιστές του έχουν μία θαυμαστή αυτονομία από όλους τους άλλους ήρωες του ίδιου του συγγραφέα.
&00 Ο Τενεσσί Ουίλιαμς γράφει στα "Απομνημονεύματά" του: "Όταν με ρωτάνε ποιο έργο αγαπάω περισσότερο, συνήθως απαντάω, "Το τελευταίο". Αλλά τις λίγες φορές που παθαίνω κρίση ειλικρίνειας ομολογώ πώς το αγαπημένο μου έργο είναι η Λυσσασμένη Γάτα.
Και πραγματικά, είναι το έργο που ενώ έχει όλα τα χαρακτηριστικά της οξυδερκούς όσο και ευαίσθητης σκέψης του Τεννεσί Ουίλλιαμς, οι πρωταγωνιστές του έχουν μία θαυμαστή αυτονομία από όλους τους άλλους ήρωες του ίδιου του συγγραφέα.

Η ιστορίά εκτυλίσσεται σε μία πλούσια αγροικία του αμερικανικού Νότου, όπου η Μάγκι και ο Μπρικ προσπαθούν να κρύψουν την κρίση που περνάει η σχέση τους από τα άλλα δύο ζευγάρια του έργου, του Παππού με τη Γιαγιά και του Γκούπερ με την Μέη, και δείχνουν αγαπημένοι. Όμως οι συγκρούσεις της Μάγκι με τον Μπρικ γίνονται αντιληπτές από τους άλλους, και τότε συντελείται το θαύμα: Ο Μπρικ κατανοεί επιτέλους τη μεγάλη αγάπη της Μάγκι και αυτή με τη σειρά της υπόσχεται για άλλη μία φορά πως θα σταθεί δίπλα και θα στηρίξει τον σύντροφό της.
Εργο τρυφερό όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, όπου αναβλύζει η ποιητικότητα της γραφής του Ουίλιαμς. Η Λυσσασμένη Γάτα εξετάζει σε βάθος τις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα και καταδεικνύει πως μόνο με την αποδοχή της προσωπικότητας του άλλου μπορεί, και πρέπει, να διασωθεί ένας έρωτας που ξεκίνησε από την ειλικρινή έλξη και των δύο.

Συντελεστές:
Μετάφραση:Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά- Κοστούμια: Φλώρα Κουτσομάνη
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Φωτισμοί: Τάκης Διαμαντόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Γιάνναρης

Παίζουν: Πέτρος Φυσσούν, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Εφη Μουρίκη, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Τόνια Ζησίμου, Πρόδρομος Τοσουνίδης. Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο Άρης Χριστοφέλης.

Η παράσταση ξεκινάει από την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002. Δευτέρα και Τρίτη αργία, Τετάρτη και Πέμπτη 21.15 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 18.15 μ.μ (απογευματινή) και 21.15 μ.μ. (βραδυνή).
Τιμές εισιτηρίων: 20, 14 (φοιτητικό) και 15 (λαική απογευματινή, Σαββάτου) ευρώ.