Η Σταχτοπούτα στο Θέατρο Κάππα

11.11.2010
Το μύθο της Σταχτοπούτας και το ταξίδι του στο χρόνο παρουσιάζει, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια η 5η Εποχή/Τέχνης στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ.

Το μύθο της Σταχτοπούτας και το ταξίδι του στο χρόνο παρουσιάζει, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια η 5η Εποχή/Τέχνης στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ.

Το έργο, βασισμένο στη γνωστή «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περό, φιλοδοξεί να ερμηνεύσει το μύθο μέσα απ’ το βλέμμα του εικοστού πρώτου αιώνα, ενώ η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη φιλοδοξεί να διατηρήσει τη διαχρονικότητα και τη φρεσκάδα του ανιχνεύοντας δρόμους που συνδυάζουν το σύγχρονο με το κλασικό προσφέροντας ένα σκηνικό θέαμα με έμφαση στον καθαρό σκηνικό λόγο. Οι θεατές θα συναντήσουν στην παράσταση τόσο το θέατρο όσο και το μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, την όπερα, το μιούζικαλ, το τραγούδι, το κουκλοθέατρο και το video art.

Μουσικές από τα ομώνυμα μπαλέτα των Σ. Προκόφιεφ και Γ. Στράους συνυπάρχουν με σύγχρονες μουσικές και τραγούδια που έγραψε για τις ανάγκες της παράστασης ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου.

Στόχος της παράστασης να φορτίσει την ευαισθησία του παιδιού μυώντας το σ’ έναν κόσμο των τεχνών και δημιουργώντας μια νέα αντίληψη για το θέατρο για παιδιά , αλλά και σε θεατές κάθε ηλικίας, απαλλαγμένη από τηλεοπτικά κακέκτυπα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Μουσική: Σ. ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ - Γ. ΣΤΡΑΟΥΣ- Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Σκηνικό- κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Χορογραφίες: ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
Video Αrt: ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνεργάτης σκηνοθέτης: ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
Διεύθυνση παραγωγής: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παίζουν οι ηθοποιοί:
MΑΡΙΑΝΘΗ ΦΩΤΑΚΗ- ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΦΑΙΣ- ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ - ΑΝΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ- ΑΡΕΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ- ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ - ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΤΑΞΑ - ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ

Παραστάσεις : Σάββατο 3 μ.μ.
Κυριακή 11 π.μ. και 3 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 13€, Παιδικό: 10€

Θέατρο ΚΑΠΠΑ - Κυψέλης 2, : 210-8831068

Προπώληση εισιτηρίων : www.ticketservices.gr