"Μήνυση στον Ελληνα ψηφοφόρο του 80 και του 90!"

10.11.2010
Οι De Niro είναι μια παρέα που τους ενώνει η party διάθεσή τους απέναντι στη μουσική, οι χαρακτηριστικές τους μελωδίες και η δυνατή σκηνική τους παρουσία. Είναι δικαιολογημένα το πιο πολυσυζητημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης... Πλέον είναι στην στην Αθήνα και κάθε Πέμπτη βάζουν φωτιά στο Socialista! Απολαύστε τους!

Οι De Niro είναι μια παρέα που τους ενώνει η party διάθεσή τους απέναντι στη μουσική, οι χαρακτηριστικές τους μελωδίες και η δυνατή σκηνική τους παρουσία. Είναι δικαιολογημένα το πιο πολυσυζητημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης... Πλέον είναι στην στην Αθήνα και κάθε Πέμπτη βάζουν φωτιά στο Socialista! Απολαύστε τους!

Ε.Σ.

Αφού κατακτήσατε όλη την βόρεια Ελλάδα με τα υπέροχα live σας κατεβαίνετε στην Αθήνα για εμφανίσεις στο Socialista και όπως προβλέπεται...για να δημιουργήσετε το απόλυτο hype του φετινού χειμώνα . Τι να περιμένουμε από σας κάθε Πέμπτη?
Το πρόγραμμα στα live «παίζει», ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Ακούμε, νιώθουμε, ακολουθούμε τον παλμό και βάζουμε τα δυνατά μας για να χαρίσουμε στο κοινό έναν ξεχωριστό συνδυασμό ποπ και ροκ τραγουδιών. Θα ακούσει την μουσική που αγαπάμε, διασκευές και δικά μας κομμάτια κάτω από ένα ποπ φίλτρο. Αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, αλλά και πολλές ξένες επιτυχίες σε μία διαρκή εναλλαγή ρυθμού και διάθεσης! Ρυθμό στα τύμπανα, μελωδία στα πλήκτρα και γκάζι στις κιθάρες! Νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε ακόμα και τον πιο δύσκολο θαμώνα να χτυπήσει έστω και το ένα του πόδι στο ρυθμό της μουσικής μας!

Πολύ φρέσκοι στα μουσικά πράγματα (ως γκρουπ τουλάχιστον) αλλά ήδη από τα πιο πολυσυζητημένα σχήματα. Που θεωρείτε ότι οφείλεται αυτή σας η επιτυχία?
Καταρχήν δε θεωρούμε ότι είμαστε επιτυχημένοι γιατί είμαστε λίγα χρόνια στο χώρο για να το πούμε. Απλά αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα ταιριάζει σε αρκετό κόσμο. Αυτό βέβαια μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί το κάνουμε με πολύ πάθος. Είναι σημαντικό αυτό που κάνεις να αρέσει και να έχει ανταπόκριση. Όλοι είμαστε συνειδητοποιημένοι και πλέον είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι μας, έχουμε κοινό σκοπό και πιστεύουμε πως πλέον έχουμε φτάσει στην ιδανική σύσταση.

Σας φοβίζει κάτι αυτή τη στιγμή στα μουσικά πράγματα? Νιώθετε κάποια ανασφάλεια?
Η μουσική βιομηχανία νομίζω ότι βρίσκεται σε μια φάση κρίσης σήμερα, κυρίως λόγω του διαδικτύου και της δωρεάν διανεμόμενης μουσικής. Σίγουρα δεν είναι καλά τα πράγματα για την δισκογραφία, ωστόσο πιστεύουμε πως είναι καλύτερα για τους καλλιτέχνες, καθώς ξεπερνάνε τους ενδιάμεσους που στη προκειμένη είναι οι δισκογράφοι. Τώρα πλέον τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Καλλιτέχνες γίνονται γνωστοί μέσω διαδικτύου (βλ.Lilly Allen), ενώ άλλοι μοιράζουν τις νέες τους δουλειές σχεδόν δωρεάν (βλ.Radiohead). Δεν μας φοβίζει το μέλλον καθώς παρουσιάζουμε την δουλειά μας στο κοινό μέσω internet και αυτό προσφέρει αμεσότητα μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη και απαλείφονται οι ενδιάμεσοι που τις περισσότερες φορές μισούν την μουσική και την αντιμετωπίζουν ως προϊόν. Μέχρι να λυθεί αυτό το θέμα με τις εταιρείες θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά μετά θα είναι πολύ καλύτερα για τον καλλιτέχνη.

Αν ρωτούσα τους καθηγητές σας να πουν κάτι για τον καθένα, με ποιες λέξεις θα περιέγραφαν τον καθένα σας?
Danny: Καλά παιδιά αλλά πολύ αφηρημένα?.

Σε ποιον θα θέλατε να κάνετε μήνυση αυτό τον καιρό?
Στον έλληνα ψηφοφόρο του ‘80 και του’ 90 που μας έφερε στην σημερινή κατάσταση!

Τι σας εξοργίζει έναν έναν...
Danny: Μας εξοργίζει αυτό ακριβώς? το έναν έναν! Όλα πρέπει να γίνονται για το κοινό, για την ομάδα, για το σύνολο.

Τι σας φτιάχνει όσο τίποτα...
Ένα δυνατό live, μια καλή παρέα, μια δημιουργική δουλειά στο studio, ένα καλό clubbing!

Σε τι είστε επιρρεπείς?
Επιρρεπείς στην κακή πλευρά του εαυτού μας, στην αναβλητικότητα, στην εύκολη λύση, στην αγένεια και είναι αυτά που προσπαθούμε να αντιμαχόμαστε κάθε μέρα!

Και για το τέλος, αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd ελληνικό ή ξένο, να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
3 από τα πάρα πολλά..
Πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου - Ξύλινα Σπαθιά
Achtung Baby - U2
Hot Fuss - Killers