Οι Astillero με ένα νέο όραμα tango

05.11.2010
Μια νέα πρόκληση, για το σύγχρονο ακουστικό tango, που θα κυριαρχήσει στην παγκόσμια μουσική σκηνή τα επόμενα χρόνια, δημιουργούν με τη μουσική τους οι Αstillero.

Μια νέα πρόκληση, για το σύγχρονο ακουστικό tango, που θα κυριαρχήσει στην παγκόσμια μουσική σκηνή τα επόμενα χρόνια, δημιουργούν με τη μουσική τους οι Αstillero.

Με εμφάνιση ροκ μπάντας, βίντεο οθόνες, η νέα γενιά tango της μετά-Piazzolla εποχής, που δημιούργησαν το 2005 έξι μουσικοί και ένας τραγουδιστής από το Μπουένος Άιρες, είναι το νέο μουσικό φαινόμενο που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο ήχος τους έντονος, συναρπαστικός, βίαιος, αλλά περίπλοκος και σοφιστικέ, ο λυρισμός των στίχων και η τρυφερότητα της φωνής, αντικατοπτρίζουν τις δυσαρμονίες και την τρέλα της αστικής ζούγκλας του 21ου αιώνα, που όλοι ζούμε.

Αν και διαθέτουν όλα τα «τυπικά προσόντα» που έχει ένα κλασικό tango σύνολο (δύο bandoneons, βιολί, πιάνο, τσέλο, κοντραμπάσο, και ένας τραγουδιστής) αποτελούν ένα μουσικό σχήμα, που δεν έχει καμία ομοιότητα με το «ταγκό» της συλλογικής μας συνείδησης.

Οι Astillero προτείνουν ένα εντελώς νέο όραμα tango. Aπό όλες τις πρωτότυπες συνθέσεις τους και ιδιαίτερα από μερικά instrumental και κάποιους στίχους, αναδύεται ένα tango πλούσιο και πρωτότυποδιεισδυτικό, έντονο, τραχύ, βίαιο, αλλά ταυτόχρονα τρυφερό και ποιητικό. Οι ήχοι της ομάδας αυτής, είναι οι ήχοι της πόλης του Μπουένος Άιρες σήμερα και παρουσιάζονται πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 20.30.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής.

ASTILLERO
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

http://www.astillerotango.com.ar

Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε στις 3 Νοεμβρίου απο τα ταμεία του Μεγάρου.
ΤΗΛ. 210 7282333 / www.megaron.gr

ΤΑΜΕΙΑ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00-18.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00-14.00
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΟΜΗΡΟΥ 8
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00-16.00
Τιμές εισιτηρίων: Α ΖΩΝΗ 58, Β ΖΩΝΗ 45, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 25.