Οπτικές εικασίες και "περιβάλλοντα" της Λήδας Μητσώνη στην Τεχνόπολη

02.11.2010
H εικαστική έκθεση της Λήδας Μητσώνη θα φιλοξενηθεί από τις 3 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
H εικαστική έκθεση της Λήδας Μητσώνη θα φιλοξενηθεί από τις 3 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.

Τα σύνθετα και πρωτότυπα έργα της δημιουργού, που συνδυάζουν παραδοσιακά και σύγχρονα εκφραστικά μέσα, (όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η χαρακτική, οι βιντεοπροβολές και οι «εγκαταστάσεις») διαμορφώνουν ως οπτικές εικασίες, τα «περιβάλλοντα» αυτά (art-environments), που έχουν προκύψει από πολύχρονους φιλοσοφικούς στοχασμούς και εμπνευσμένες διαισθήσεις της Λήδας Μητσώνη.

Οι μορφοποιημένες ιδέες της έχουν αρχαίες αφετηρίες, που εστιάζουν σε υπαρξιακά αινίγματα και ερωτήματα γύρω από τις αναγκαιότητες παρουσίας, σημασιών και προορισμού ζωής στο στερέωμα.

Η Λήδα Μητσώνη επικεντρώνεται στην πρόκληση ερεθισμάτων για τον νου και τη φαντασία του θεατή. Τα έργα της υποβάλλουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, διασυνδέοντας το παρελθόν και το παρόν, μέσα από συμβολισμούς και αλληγορίες.

Πρόκειται για μία ασυνήθιστη και πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση, που απευθύνεται τόσο στον απλό φιλότεχνο, όσο και στον πιο απαιτητικό. Ο εικαστικός λόγος συνδιαλέγεται σ` αυτή την έκθεση, με τον μουσικό ( οι συνθέσεις είναι της Λένας Πλάτωνος και του Avius), αλλά και την «αρχιτεκτονική» διασκευή του χώρου (από τον Άγγελο Μέντη) αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού, γύρω από οικουμενικά και πανανθρώπινα ζητήματα.

Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος τον οποίο έχει προλογίσει η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά.

Διάρκεια: 3- 8 Δεκεμβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: 11.00 πμ.- 10.00 μμ.