Βιβλίο για τα επιτεύγματα των Ελλήνων της Αμερικής

09.01.2001
Τα επιτεύγματα των Ελλήνων της Αμερικής προβάλλονται μέσα από το βιβλίο "Apolo's Legasy" της Έφης Λασκαρίδη, που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο "Hellenic College Press".
Τα επιτεύγματα των Ελλήνων της Αμερικής προβάλλονται μέσα από το βιβλίο "Apolo's Legasy" της Έφης Λασκαρίδη, που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο "Hellenic College Press". To βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με Ελληνοαμερικανούς που κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό στερέωμα, στις ΗΠΑ.
Στη συγγραφέα μίλησαν πάρα πολλές προσωπικότητες για τον κυρίαρχο ρόλο που έπαιξε στη ζωή τους και την καριέρα τους η ελληνική τους κληρονομιά. Ενδεικτικά αναφέρονται ο Μάικλ Δουκάκης και ο Άλεξ Σπανός, ο Τομ Μανίατης, καθηγητής βιολογίας και δημιουργός της πρώτης DNA βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Harvard, ο Πήτερ Διαμαντής, ιδρυτής του πανεπιστημίου "Διεθνούς Διαστήματος" και του ιδρύματος βραβείων Χ , καθώς και ο καθηγητής Νικόλαος Ρομπάκης, ερευνητής του νοσοκομείου Mt Sinai για τη θεραπεία της ασθένειας Αλτσχάιμερ.
Η συγγραφέας του βιβλίου, κατά την παρουσίαση του τόνισε, ότι "πέρα από την προβολή των μεγάλων επιτευγμάτων των ελλήνων της Αμερικής, ένα σημαντικότατο στοιχείο για την Ελλάδα είναι η προβολή και ευαισθητοποίηση των εθνικών μας θεμάτων, όπως το κυπριακό. Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει, ώστε να αναγεννηθεί και να αναζωπυρωθεί το ελληνικό πνεύμα ανά τον κόσμο".