To μουσείο του Βλάση Φρυσίρα

21.12.2000
Ένα νεοιδρυθέν μουσείο σύγχρονης Τέχνης λειτουργεί στην Πλάκα, κάτω από τη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Πρόκειται για το μουσείο του Βλάση Φρυσίρα, γνωστού δικηγόρου, ο οποίος προσπαθούσε χρόνια να δημιουργήσει αυτόν τον εικαστικό χώρο.
Ένα νεοιδρυθέν μουσείο σύγχρονης Τέχνης λειτουργεί στην Πλάκα, κάτω από τη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Πρόκειται για το μουσείο του Βλάση Φρυσίρα, γνωστού δικηγόρου, ο οποίος προσπαθούσε χρόνια να δημιουργήσει αυτόν τον εικαστικό χώρο με τα έργα που συγκέντρωσε την τελευταία εικοσαετία.
Η συλλογή περιλαμβάνει ενότητες ζωγραφικής, σχεδίων, γλυπτικής και χαρακτικών. Η ανθρώπινη ψυχή σε όλες τις διακυμάνσεις της και ο τρόπος που την προσέγγισαν Ελληνες και ξένοι δημιουργοί μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του μουσείου.
Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει από κοντά έργα των Hochney, Auerbach, Dado, Adami, Διαμαντόπουλο, Μόραλη, Θεοφυλακτόπουλο, Λάππα, Μισούρα, Δασκαλάκη και πολλών άλλων.
Το μουσείο πέρα από τα μόνιμα εκθέματά του, θα διοργανώνει και περιοδικές εκθέσεις, ενώ έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με ευρωπαϊκά ιδρύματα, όπως τα Μουσελια Veranneman, Whitechapel, Ιδρυμα Adami και Ιδρυμα Maeght.

Το Μουσείο Φρυσίρα στεγάζεται στα δύο νεοκλασικά κτίρια της οδού Μονής Αστερίου 3 και 7, στην Πλάκα.
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Παρασκευή, 11πμ- 8 μμ, Σάββατο - Κυριακή, 10 πμ- 3 μμ Κλειστό: Δευτέρα - Τρίτη