Αφροδίτη Κουκουτσάκη, Στο τέλος όλα γυρνάνε στη θάλασσα

19.12.2000
Η Αντιγόνη, μία δημοσιογράφος 30 ετών, χωρισμένη, είναι ένα κορίτσι που προσπαθεί να "συμφιλιωθεί" με τον πατέρα της και τρέφεται απ' την ανάμνηση της μυθικής σχεδόν μητέρας, την οποία έχασε στην παιδική της ηλικία.
Η Αντιγόνη, μία δημοσιογράφος 30 ετών, χωρισμένη, είναι ένα κορίτσι που προσπαθεί να "συμφιλιωθεί" με τον πατέρα της και τρέφεται απ' την ανάμνηση της μυθικής σχεδόν μητέρας, την οποία έχασε στην παιδική της ηλικία. Μετά το θάνατο μίας μικρής της φίλης, της Ματούλας, αρχίζει να γράφει ένα βιβλίο. Αφορμή για την αφήγηση είναι ένα έγκλημα που βάραινε τη Ματούλα και που είχε οδηγήσει στην απομόνωση και τον εξοστρακισμό της απ' τη μικρή κοινωνία του κρητικού χωριού στο οποίο ζούσε. Η Αντιγόνη, μέσα από μία απροσδιόριστη αίσθηση συνενοχής, θέλει να μιλήσει για τη Ματούλα και νιώθει την ανάγκη να δικαιώσει τη ζωή και τις πράξεις της. Έτσι, ξετυλίγονται δύο παράλληλες ιστορίες, η ιστορία της Ματούλας και η ιστορία της Αντιγόνης, οι οποίες από κάποιο σημείο και πέρα εμπλέκονται, διεισδύει η μία μέσα στην άλλη, για να οδηγήσουν τελικά στην ταύτιση των δύο ηρωίδων - καθώς η ιστορία της Ματούλας γίνεται ταξίδι στην ίδια τη ζωής της Αντιγόνης. Μητέρα και θάλασσα είναι λέξεις- κλειδιά και οδοδείκτες για τον αναγνώστη που παρακολουθεί την Αντιγόνη να περιδιαβαίνει τη ζωή της Ματούλας και τελικά τη δική της ζωή.
Η συγγραφέας : Η Αφροδίτη Κουκουτσάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Εγκληματολογία στη Ρώμη. Διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αθήνα 2000
Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη
Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία
Συγγραφέας: Αφροδίτη Κουκουτσάκη
Τίτλος:Στο τέλος όλα γυρνάνε στη θάλασσα
Σελίδες: 300
Τιμή: 3800δρχ
ISBN: 960-14-0298-5