Ποτέ μην πας απ' τις σκάλες

16.12.2008
H θεατρική ομάδα ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ανεβάζει στο θέατρο ΑΡΓΩ Studio (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο) την παράσταση devised theatre «Ποτέ μην πας απ' τις σκάλες», από τις 19 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2009.

H θεατρική ομάδα ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ανεβάζει στο θέατρο ΑΡΓΩ Studio (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο) την παράσταση devised theatre «Ποτέ μην πας απ' τις σκάλες».

Ένας άνθρωπος εξαφανίζεται χωρίς κανένα προφανή λόγο κάπου ανάμεσα στον 24ο και τον 26ο όροφο ενός κτιρίου.
Ένας παράξενος ντετέκτιβ, που έχει μανία με τις συμπτώσεις και αναλαμβάνει μόνο «αλλόκοτες» υποθέσεις, αρχίζει μια έρευνα που θα τον οδηγήσει σε απρόσμενες συναντήσεις.

Εκεί, στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου, θα κάνουν την εμφάνισή τους, εκτός από τους ενοίκους, μορφές από το παρελθόν, το μέλλον και ίσως από ένα παράλληλο παρόν. Όπως στα όνειρα, όπου ο χρόνος δεν εξαρτάται από το ρολόι και δεν έχει πια τη γραμμική μορφή της κίνησης του ανελκυστήρα, αλλά μοιάζει περισσότερο στο σπειροειδές σχήμα της σκάλας.

Το κάτω και το πάνω συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά η κίνηση από το ένα προς το άλλο εμπεριέχει τη στροφή, τον κύκλο, τη στάση, ακόμα και το παραπάτημα στα σκαλοπάτια.

Μια παράσταση σαν παιχνίδι αναζήτησης, σαν μέσα σε λαβύρινθο, ένα «ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις» για κάτι, που, όπως λέει το μικρό κορίτσι της ιστορίας, μπορεί να μοιάζει με ομπρέλα ή ελέφαντα.
Βέβαια ο κύριος Κ θα εμφανιστεί τελικά. Κάπου αλλού.
Κι η παράσταση θα τελειώσει. Κάπου αλλού, όμως, ίσως συνεχίζεται.

Από τις 19 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2009

Σκηνοθεσία-Δραματουργική σύνθεση: Όλγα Ποζέλη
Σύνθεση κειμένων: Γιώργος Τζεδόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Κωστής Δάβαρης
Φωτισμοί: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Βέργαδος, Γιώργος Κρήτος, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Όλγα Ποζέλη, Στέβη Φόρτωμα.
Διάρκεια παράστασης: 70’
Τηλ. Κρατήσεων 210-5201.684
Παραστάσεις: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 9.30μμ, Κυριακή στις 10.30μμ
Τιμές εισιτηρίων: 18 Ευρώ & 13 Ευρώ φοιτητικό.