Οι "Ράγες πίσω" από το Χάρη Ρώμα

31.10.2008
Το έργο «Οι ράγες πίσω μου» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα.
Το έργο «Οι ράγες πίσω μου» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Χάρη Ρώμα και παρουσιάζεται από τις 25 Νοεμβρίου στο θέατρο «Τρένο στο Ρουφ».

Ο κεντρικός ήρωας, Θαλής, έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Από την στιγμή που γεννήθηκε περνούσε απαρατήρητος. Κανείς δεν του έδινε σημασία, κανείς δεν τον πρόσεχε, περνούσε αδιάφορος σα να μην υπάρχει. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά διηγείται υπήρξε πάντα ένας μέτριος σε όλα, ούτε καλός, ούτε κακός. Απλά μέτριος.
Φτάνοντας τώρα στο σιδηροδρομικό σταθμό μιας μικρής πόλης για να συναντήσει τη γυναίκα του, που πρόκειται να φύγει με τον εραστή της, και να την παρακαλέσει να μείνει, αναλογίζεται κομμάτια και αποσπάσματα απ' όλη του τη ζωή και βλέπει να ξεπηδούν μπροστά του πρόσωπα όπως ο πατέρας του, ο αδερφός του, ο συμμαθητής - «είδωλο» στο σχολείο, το κορίτσι της γειτονιάς που ήταν ο πρώτος έρωτας για όλους τους πιτσιρικάδες και η ηχηρή χυλόπιτα του Θαλή, η δασκάλα του που τη φοβόταν αλλά κρυφά την είχε ερωτευτεί, ο χαζός της τάξης που του είχε γίνει κολλιτσίδα, η στριμμένη Θεία Μάρω, η γυναίκα του, ο γιος του κι άλλοι που παίζουν μαζί του σκηνές από την πορεία μιας ολόκληρης ζωής.

Καταλύτης για τον ήρωα ήταν πάντα και είναι μέχρι τέλους η παρουσία, οι στίχοι και τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου, το έργο του οποίου στάθηκε πηγή έμπνευσης και για τον Χάρη Ρώμα για να γράψει τις «Ράγες πίσω μου».

Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο «Τρένο στο Ρουφ» και θα παίζεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00 σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, σκηνικά-κουστούμια Σίμου Παπαναστασόπουλου και φωτισμούς Νίκου Βλασόπουλου.

Παίζουν αλφαβητικά: Θωμαϊς Ανδρούτσου, Δημήτρης Καρατζιάς, Αναστάσης Κολοβός και ο Χάρης Ρώμας.

Τιμές εισιτηρίων: 24€ και 16€ (φοιτητικό)
Ωρα έναρξης των παραστάσεων: 9:00 μ.μ.

Αμαξοστοιχία-Θέατρο «Tο Τρένο στο Ρουφ»
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ, τηλ: 210-5298922 / 6937-604988