Τελευταίες παραστάσεις για το "Κρεβάτι Ανάμεσα στις Φακές"

24.10.2008
Τελευταίες παραστάσεις για το "Κρεβάτι Ανάμεσα στις Φακές" του Αλαν Μπένετ. Τη Δευτέρα 27, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου ο Σταύρος Στάγκος θα σερβίρει τις γερές δόσεις κυνικού χιούμορ στο θέατρο Χώρα σε όσους δεν πρόλαβαν να δουν τον σατυρικό μονόλογο της ηρωίδας που ερμηνεύει αριστοτεχνικά η Λίλη Τσεσματζόγλου.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Κρεβάτι Ανάμεσα στις Φακές" του Αλαν Μπένετ.

Τη Δευτέρα 27, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, ο Σταύρος Στάγκος θα σερβίρει τις γερές δόσεις κυνικού χιούμορ στο θέατρο Χώρα σε όσους δεν πρόλαβαν να δουν τον σατιρικό μονόλογο της ηρωίδας που ερμηνεύει αριστοτεχνικά η Λίλη Τσεσματζόγλου.

Ο συγγραφέας καταγράφει την ψυχολογική πορεία της ηρωίδας του και ο σκηνοθέτης μας εντάσσει στη βασανιστική της πραγματικότητα και στην αδυναμία της να ξεφύγει από τις εικόνες και τις συμπεριφορές που της έχουν επιβληθεί. Το κυνικό χιούμορ και η έντονη σατιρική διάθεση στρέφονται πρώτα απ’ όλα εναντίον του ίδιου της του εαυτού, ενός εαυτού που την κρατά εγκλωβισμένη σ’ έναν μοναχικό «δικό» της κόσμο..

Η Ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Αγις Παναγιώτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Χορογραφία: Πέρσα Σταματοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Σταύρος Στάγκος
Ηχητική επεξεργασία: Λέανδρος Ντούνης
Διεύθυνση Φωτογραφίας video: Τάσος Ζαφειρόπουλος
Mακιγιάζ - special effect video: Λίλα Μάρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Ξανθοπουλίδου

Ερμηνεύει η Λίλη Τσεσματζόγλου

Χορεύουν οι: Ελένη Ανδρεουλάκη, Βάλια Πάτσιου, Βιβή Ρωμανά, Φερνάντ Ρομπλό

Σύνοψη
Η Σούζαν ζει σε μια κωμόπολη στην Αγγλία, εγκλωβισμένη σ’ αυτό που επιτάσσει ο ρόλος της σαν γυναίκα εφημέριου. Με αφοπλιστική κυνικότητα ξεδιπλώνει τις σκέψεις της για το σεξ, την κοινωνική καταξίωση και προσαρμογή, την παρουσία του Θεού στην ανθρώπινη ζωή. Παρακολουθούμε την αμήχανη προσπάθειά της να επιβιώσει σ’ ένα περιβάλλον που την υποτιμά για τη «διαφορετικότητά» της, τον μοναχικό τρόπο της ν’ αντιμετωπίζει τις αδυναμίες της, τη σχεδόν παιδική παρατήρηση της πραγματικότητας, όταν τολμάει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα... όμως στο τέλος επιστρέφει πάντα στον αόρατο ιδιωτικό της κόσμο ? η ελπίδα ότι μπορεί να ξεφύγει είναι από την αρχή καταδικασμένη?

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ - ΣΚΗΝΗ: ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ
Αμοργού 20, Κυψέλη
τηλ. 210 8673945

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
29 Σεπτεμβρίου - 29 Οκτωβρίου 2008

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη στις 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό 18€
Φοιτητικό 12€

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
60 θέσεις

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
50 λεπτά