Τελευταίες παραστάσεις για τους Trocks στο Παλλάς!

09.10.2008
Οι ψηλές λυγερόκορμες ξανθιές μπαλαρίνες, που λικνίζονται στους ρυθμούς κλασικής μουσικής με αυτές τις ιδιαίτερες πουέντ τους σε 45 νούμερο (!), δεν είναι γυναίκες, αλλά άνδρες, και συγκεκριμένα το «Μπαλέτο του Τροκαντερό του Μόντε Κάρλο».

Τι: Trocks, Les Ballets Trocadero De Monte Carlo! Οι λυγερόκορμοι κύκνοι επιστρέφουν!
Που: Αθήνα: Θέατρο Παλλάς
Πότε: Από τις 11 έως και τις 15 Νοεμβρίου 2008
Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210 3213 100
Στη Fnac, (The Mall & Γλυφάδα)
Στο Public, (Πλ. Συντάγματος)
Με πιστωτική κάρτα: www.ellthea.gr, τηλ. 210 81 081 81
Τιμές εισιτηρίων: 70€, 60€, 50€, 40€ και 30€

Οι ψηλές λυγερόκορμες ξανθιές μπαλαρίνες, που λικνίζονται στους ρυθμούς κλασικής μουσικής με αυτές τις ιδιαίτερες πουέντ τους σε 45 νούμερο (!), δεν είναι γυναίκες, αλλά άνδρες, και συγκεκριμένα το «Μπαλέτο του Τροκαντερό του Μόντε Κάρλο».

Μετά τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε το αθηναϊκό κοινό πριν δύο χρόνια στις ευλύγιστες δίμετρες «ντίβες», οι Trocks, όπως χαϊδευτικά αποκαλούν αυτό το μοναδικό ανδρικό χορευτικό σύνολο από τη Νέα Υόρκη, επιστρέφουν από την Τρίτη 11 έως και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς και είναι έτοιμοι για όλα!

Με μια νέα παράσταση με άφθονες σπαρταριστές στιγμές, δοσμένες πάντα με μια χαρακτηριστική ακρίβεια στις κινήσεις, η οποία πηγάζει από τον σεβασμό του συγκροτήματος στο παραδοσιακό μπαλέτο. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι χορογράφοι διεθνώς τους εμπιστεύονται τις δημιουργίες τους!

Γιατί οι «TROCKS» δεν κοροϊδεύουν το κλασικό μπαλέτο παρά μόνο την ψεύτικη σοβαροφάνεια. Άψογοι επαγγελματίες και διάσημοι σολίστες χορευτές όλοι τους, το υπηρετούν μέσα από μία ιδιαίτερη-δική τους προσέγγιση.

Εστιάζοντας στις σκηνικές λεπτομέρειες όπως οι αδυναμίες, τα προβλήματα, τα ατυχήματα! Αποκαλύπτοντας το κρυμμένο παρασκήνιο, τις ίντριγκες, την ματαιοδοξία και την αντιπαλότητα! Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τους και μεγεθυντικό φακό, το «σκληρό» ανδρικό σώμα, που υποκρίνεται το θηλυκό "alter ego" του.



Πόσο αιρετική λοιπόν είναι η άποψη ότι «και οι άνδρες μπορούν να χορέψουν με τις «πουέντ»; Όσο και το ότι μπορούν να ερμηνεύουν γυναικείους ρόλους, στις κωμωδίες του Αριστοφάνη! Οι άνδρες χορευτές των TROCKS, ερμηνεύοντας με απόλυτη σοβαρότητα την Ζιζέλ ή την Οντέτ, αλλά και ένα φλογερό ανδαλουσιανό φλαμέγκο στη νέα τους παράσταση, μας χαρίζουν άφθονες σπαρταριστές στιγμές με φινέτσα και λεπτότητα, χωρίς να υπονομεύουν την χορευτική τέχνη.

Ποια είναι η ομάδα «Les Ballets Trocadéro de Monte Carlo»:
Η ομάδα «Les Ballets Trocadéro de Monte Carlo» δημιουργήθηκε το 1974. Ιδρυτές του ήταν μία ομάδα από επαγγελματίες άνδρες χορευτές, θαυμαστές του μπαλέτου. Σκοπός τους ήταν η παρουσίαση παραστάσεων παραδοσιακού, κλασικού μπαλέτου μόνο από άνδρες χορευτές, με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο και υπό τη μορφή παρωδίας.

Η ομάδα, γνωστή με το χαϊδευτικό «TROCKS», κέρδισε πολύ σύντομα την εύνοια των κριτικών και η επιτυχία της ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Νέας Υόρκης, με περιοδείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Κατά το χρονικό διάστημα 1975-76 το σχήμα αναπτύσσεται και αποκτά πλήρη επαγγελματισμό. Έκτοτε οι TROCKS καθιερώνονται παγκοσμίως ως «χορευτικό φαινόμενο», συμμετέχοντας σε πολλά σημαντικά φεστιβάλ χορού (Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Τόκιο, Σίδνευ, Βιέννη, Ιταλία, Ολλανδία κ.α), πραγματοποιώντας μεγάλες περιοδείες καθώς και με παρατεταμένες εμφανίσεις σε σημαντικά θέατρα ανά τον κόσμο.

Οι TROCKS έχουν επίσης πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς (Νέα Υόρκη, Βιέννη, Τορόντο, Λονδίνο), καθώς και αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας τους, το 1999-2000, συνεργάστηκαν με αστέρες της διεθνούς χορευτικής σκηνής όπως η θρυλική Maya Plissetskaya και οι σπουδαίες χορεύτριες Leanne Benjamin και Evelyn Glennie.

Στο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνονται σκηνές από κομμάτια κλασικά, όπως «Ο Δον-Κιχώτης», «Ο Καρυοθραύστης», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Η Λίμνη των Κύκνων» κ.ά., καθώς και κομμάτια μοντέρνα, όπως το φλαμένγκο "Majisimas". Η αρχική σύλληψη των Les Ballets Trockadero de Monte Carlo παρέμεινε αναλλοίωτη κατά την εξέλιξη του σχήματος: η κωμική τους προσέγγιση εστιάζει στην υπερβολή των σκηνικών δρώμενων και αναδύεται αβίαστα, όταν βαριά ανδρικά σώματα εκτελούν ντελικάτες φιγούρες και πιρουέτες, όπως το λίκνισμα μιας ρομαντικής πριγκίπισσας ή η περήφανη κίνηση ενός κύκνου, επιτυγχάνοντας ένα θέαμα διασκεδαστικό, ευχάριστο και ταυτόχρονα προσιτό σε διαφορετικά είδη κοινού.