Δεύτερη χρονιά Επί Κολωνώ

03.10.2008
Δεύτερη χρονιά ανεβαίνουν οι παραστάσεις «Penetrator» της ομάδας Νάμα και «Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα» στο Επί Κολωνώ.

Δεύτερη χρονιά ανεβαίνουν οι παραστάσεις «Penetrator» της ομάδας Νάμα και «Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα» στο Επί Κολωνώ.

Η παράσταση Penetrator της ομάδας Νάμα, είναι βασισμένη σε ένα σύγχρονο έργο του Άντονυ Νίλσον (1993), το οποίο κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ μαύρης κωμωδίας και ψυχολογικού δράματος.

Τη φαινομενική ηρεμία δυο άνεργων νεαρών στη σύγχρονη Βρετανία ταράζει η ξαφνική επίσκεψη ενός παλιού τους φίλου, βετεράνου στον πόλεμο του Ιράκ. Μεταξύ των τριών ανδρών αρχίζει ένα επικίνδυνο ψυχολογικό παιχνίδι που κλονίζει φιλίες και αποκαλύπτει αυταπάτες σχολιάζοντας τον ανδρικό ψυχισμό σε κρίση.

Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου, Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας, Μουσική: Μάριος Στρόφαλης, Βοηθός σκηνοθέτη: Μιρέλα Σταυρινού.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαξ: Δημήτρης Λάλος / Άλαν: Μάνος Κανναβός / Τατζ: Στάθης Σταμουλακάτος.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πρεμιέρα: Πέμπτη 2 Οκτωβρίου '08
Τελευταία παράσταση: Σάββατο 22 Νοεμβρίου '08

Παραστάσεις: Πέμπτη έως Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 20.00

H παράσταση - performance «Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα» συνεχίζεται στο φουαγιέ του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Στο δρόμο για τη δουλειά συναντάς τυχαία το 100% τέλειο κορίτσι για σένα.

Θα της μιλήσεις; Θα τη σταματήσεις; Ή μήπως θα την αφήσεις να φύγει; Αλλά ακόμη κι αν την προλάβεις είναι αλήθεια το 100% τέλειο κορίτσι για σένα; Δεν είναι καν ο τύπος σου, κι όμως από πενήντα μέτρα μακριά το ξέρεις, το νιώθεις, αυτή είναι.

Όσο κι αν λογικά μέσα μας λέμε ότι το 100% τέλειο ταίρι είναι μια ουτοπία κανείς ποτέ δεν παύει να ελπίζει σ’ αυτήν.

Μια ιστορία με αφορμή το διήγημα «Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα» το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι με τίτλο «Ο Ελέφαντας εξαφανίζεται» (εκδόσεις Κοάν).

Πρεμιέρα: Παρασκευή 3 Οκτωβρίου '08
Τελευταία παράσταση: Σάββατο 25 Οκτωβρίου '08
Παραστάσεις: Παρασκευή - Σάββατο στις 21.15, Κυριακή 22.00
Παίζουν: Αντώνης Ντουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου, Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη, Μουσική: Μάνος Ροβίθης, Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Λύρας.

[info] Ο Χαρούκι Μουρακάμι, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας. Γεννήθηκε στο Κιότο το 1949. Με τη γυναίκα του τη Γιόκο γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο κι άνοιξαν στο Τόκιο ένα τζαζ κλαμπ με το όνομα Peter Cat. Η τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματός του Norwegian Wood (1987) τον έκανε διάσημο στη χώρα του. Κατόπιν, εγκατέλειψε την Ιαπωνία κι επέστρεψε το 1995. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία: After the quake, Dance, Dance, Dance, Hard-boiled Wonderland and the End of the World, A Wild Sheep Chase, Underground (το πρώτο δοκιμιακό του έργο), Sputnik Sweetheart και South of the Border, West of the Sun. Έχει μεταφράσει στα γιαπωνέζικα τα έργα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, του Τρούμαν Καπότε, του Τζον Ίρβινγκ και του Ρέιμοντ Κάρβερ.

Πληροφορίες - κρατήσεις: Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, 104 44 Κολωνός
Τηλ: 210 5138067, website: www.epikolono.gr