Γεμίζει Στάχτες το θεάτρο Στοά

02.10.2008
Με το έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον «Στάχτες» - η παράσταση που παρουσιάζεται σε επανάληψη βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ούγγρου συγγραφέα Σάντορ Μάραϊ- ξεκινούν οι παραστάσεις στο Θέατρο Στοά και θα διαρκέσουν δύο μήνες.
Με το έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον «Στάχτες» - η παράσταση που παρουσιάζεται σε επανάληψη βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ούγγρου συγγραφέα Σάντορ Μάραϊ- ξεκινούν οι παραστάσεις από τις 4 Οκτωβρίου στο Θέατρο Στοά και θα διαρκέσουν δύο μήνες.

Το έργο περιγράφει τη σχέση δύο ανδρών, φίλων από την παιδική ηλικία, που συναντιόνται γέροι πια στα 75 τους και αναζητούν την αιτία στην κατάσταση που τους χώρισε για 41 χρόνια. Δεν δίνουν το δικαίωμα στον εαυτό τους ούτε καν να πεθάνουνε αν δεν δώσουν πρώτα απαντήσεις και δεν βρουν την αιτία που δημιούργησε το χωρισμό τους. Αυτό που συνέβη ανάμεσα τους, μπορεί να δημιουργεί μια διάθεση εκδίκησης από ζήλεια ή προσβολή, αλλά δεν μπορεί να διαγράψει αυτό το «μοναδικό» που ένιωθαν.

Τώρα στα γεράματά τους ανακαλύπτουν ότι απαντήσεις δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για αισθήματα που τους γέννησε μία γυναίκα, που τελικά κανείς από τους δύο δεν έζησε μαζί της αφού πέθανε νέα και που το μόνο που κέρδισαν ήταν ένα άσβηστο πάθος που τους συντρόφευε στη μοναξιά τους.

Η φιλοσοφία του έργου στηρίζεται στην φιλία. Σε μια φιλία μοναδική, που δεν περιμένει ανταλλάγματα και που ακόμα κι αν ο ένας σκοτώσει τον άλλο η φιλία δεν θα εξαλειφθεί. Μοιάζει με ερωτική σχέση χωρίς την σωματική της ένωση. Η απόλυτη φιλία.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θανάσης Παπαγεωργίου ενώ τη μετάφραση και το σκηνικό η Λέα Κούση.

Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Ροζάκης, Λήδα Πρωτοψάλτη.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου, τηλ. 210 7702830
Παραστάσεις: Τετάρτη (λαϊκή) & Κυριακή 7.00 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο 9.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 22 €, 15 € λαϊκή, φοιτητικό, παιδικό.
Ενιαίο εισιτήριο των 45 € για τις τρεις παραστάσεις.