Οι Aelos Quintet "παρανομούν" στην Αίγλη

02.10.2008
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα με βιολιά, τσέλα, όμποε, φλάουτα, κλαρινέτα και πολλά άλλα μουσικά όργανα. Ο καιρός λοιπόν περνούσε και όλα πήγαιναν καλά. Καλάαα; Έ όχι και καλά...

Τι: Πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών «Aelos Brass Quintet»
Πού: ΑΙΓΛΗ στο πλαίσιο των 43ων Δημητρίων Θεσσαλονίκης
Πότε: 05/10/2008, Ώρα: 21:00
Είσοδος: €10

Aeolos ή Αίολος : Ο θεός του ανέμου στην αρχαία Ελλάδα...

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα με βιολιά, τσέλα, όμποε, φλάουτα, κλαρινέτα και πολλά άλλα μουσικά όργανα. Ο καιρός λοιπόν περνούσε και όλα πήγαιναν καλά. Καλάαα; Έ όχι και καλά... Γιατί εκεί πίσω πίσω στο βάθος της Ορχήστρας ήταν μια μικρή ομάδα πέντε μικρών χάλκινων πνευστών που κρυφά από όλους ετοιμάζονταν για ανταρσία. Είχαν βαρεθεί τις διαταγές και τις προσταγές στον τρόπο που αφορούσε το πώς θα φυσάνε τα όργανά τους. Έτσι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους φτιάχνοντας τη συμμορία παράνομου φυσήματος χάλκινων πνευστών Aeolos Brass Quintet.

Με αυτό το χιουμοριστικό τρόπο πέντε μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θέλησαν να ομορφύνουν την καλλιτεχνική παλέτα που ονομάζεται πολιτισμός ιδρύοντας το πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών Aeolos.

Οι Aeolos Brass Quintet ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2007 Έχουν εμφανισθεί σε διάφορες συναυλίες σημαντικότερες εκ των οποίων είναι: η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, η συναυλία στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου για την Ιατρική των Μουσικών στο Α.Π.Θ και η συναυλία λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου.

Πρωταρχικός στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη των χάλκινων πνευστών και ιδιαίτερα οι ερμηνευτικές δυνατότητες των εν λόγω οργάνων μέσα από τη μουσική δωματίου χρησιμοποιώντας και στοιχεία σάτιρας που ενθουσιάζουν το ακροατήριο.

Το πιο εύθραυστο μα συνάμα και δυνατό μέρος μιας χώρας είναι ο πολιτισμός. Γι' αυτό το λόγο λοιπόν οι Aeolos Brass Quintet θα φυσήξουν δυνατά να διώξουν τα μουσικά σκουπίδια της εποχής μας!

Τα μέλη του Aeolos Brass Quintet
Λασκαρίδης Γιώργος - τρομπέτα
Αρκούδης Σπύρος - τρομπέτα
Ελευθεριάδης Τραϊανός - κόρνο
Στεφανίδης Φιλήμων - τρομπόνι
Γεωργιάδης Παύλος - τούμπα

Το πρόγραμμα

Α' Μέρος

Amazing Grace - Luther Henderson
Beale Street Blues - W.C.Handy
Oblivion - Astor Piazzolla
Bossa Nova - Quincy Jones
Masquenada - Jorqe Ben
Autumn Leaves - Johnny Mercer
When the Saints go Marching' in - James M. Black

Β' Μέρος

Just a Closer Walk With Thee - Don Gillis
Tuba Tiger Rag - Luther Henderson
St. Louis Blues - Luther Henderson
Romanza - Rafael Mendez
Επιλογές από κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι - Alex Katsios