Εβαλε κρύο...

02.10.2008
Ισως το timing να μην είναι και το πλέον ευτυχές, αλλά με την άφιξη του φθινοπώρου, το πιο «παγωμένο» σημείο της πόλης, το Imperia Ice Club -ένα μπαρ στους -10°C , από παγωμένους κύβους- μόλις άνοιξε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΕΝΗ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑ

Είναι μέσον σεπτεμβρίου. Μπαίνω στο lounge του ξενοδοχείου Fresh. Ανυπομονώ. Σε λίγο θα μπω στο Imperia Ice Club, το πρώτο μπαρ από πάγο που λειτουργεί στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο. Βρέθηκα για πρώτη φορά σε Ice Club πριν από 3-4 χρόνια στη Στοκχόλμη. Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι το επόμενο Ice Club στο οποίο θα έπινα την παγωμένη βότκα μου θα βρισκόταν στη μεσογειακή Αθήνα ?στο ισόγειο του ποπ ξενοδοχείου Fresh.

Αρχικά, μπαίνεις σε ένα άνετο lounge bar με μεγάλη μπάρα για τα πρώτα ποτά και finger food και μετά ακολουθεί η εμπειρία μιας ψυχρής αίθουσας κατασκευασμένης εξ ολοκλήρου από πάγο: Τοίχοι, μπαρ, καθίσματα, ποτήρια. Χρησιμοποιούνται 30 τόνοι πάγου σε μπλοκ, από τους οποίους μετά τη γλυπτική μένουν μόνον 20! Ο σχεδιασμός φέρει την υπογραφή του γαλλικού group Crystal και του ιδιοκτήτη Michel Amann, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει τις τεράστιες κατασκευές πάγου σε όλον τον κόσμο.

Η στιγμή έφτασε. Μαζί με κάποιους άλλους πελάτες, φοράμε τα μπουφάν και τα γάντια που μας προσφέρονται και ακολουθούμε τη συνοδό μας. Η πόρτα ανοίγει και βρισκόμαστε σε ένα χολ στους 10°C. Ακολουθεί ένα countdown θερμοκρασίας μέχρι τους -10°C και βρισκόμαστε στο παγωμένο μπαρ. Τα πάντα είναι φτιαγμένα από πάγο! Το κεντρικό μπαρ σε σχήμα «Π», τα καθίσματα, ακόμα και τα κωνικά ποτήρια που ο μπάρμαν μάς γεμίζει με βότκα Imperia. Οι κοπέλες που μπήκαν μαζί μου φορώντας πέδιλα τουρτουρίζουν. Ξαπλώνω σε μια άνετη πολυθρόνα πάγου. Η θερμοκρασία είναι τέτοια ώστε να μην λιώνει ο πάγος και να μην βρέχεσαι. Η ηλεκτρονική dance μουσική δένει άψογα με το χώρο και ο φωτισμός με τις εναλλαγές των αποχρώσεων που διαθλώνται μέσα από τον πάγο σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο απόκοσμο μέρος! Είκοσι περίπου λεπτά αργότερα, βγαίνω. Κάθομαι στην μπάρα και παραγγέλνω Imperia σε σφηνάκι, που ται-ριάζει θαυμάσια με τα ζακούσκις, τα ρωσικά fingerfood: Τρεις μικρές μπουκιές εξαιρετικής νοστιμιάς και ποιότητας. Φεύγω έχοντας ακόμα μέσα μου ζωντανή την αίσθηση της ήρεμης γοητείας του πάγου.

-Imperia Ice Club: Ξενοδοχείο Fresh, Σοφοκλέους 26, Αθήνα, τηλ. 210-5243080