Workshop με τον Jimenez στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

16.09.2008
Ο βραβευμένος Ισπανός φωτογράφος David Jiménez θα παρουσιάσει το έργο του σε ένα μοναδικό workshop στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ο David Jiménez, που αναδείχτηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος φωτογράφος στην PhotoEspaña το 1999.

Τι: Workshop με τον David Jimenez: διάλεξη και portfolio reviews
Πότε: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου
Πού: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Ώρα: 11:00 - 13:00, 15:00 - 17:00

Με την υποστήριξη του Ελληνοϊσπανικού Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης F.G. Lorca.

Ο βραβευμένος Ισπανός φωτογράφος David Jiménez θα παρουσιάσει το έργο του σε ένα μοναδικό workshop στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ο David Jiménez, που αναδείχτηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος φωτογράφος στην PhotoEspaña το 1999, συμμετείχε στη 19η Διεθνή Φωτογραφική Συγκυρία, καθώς και στην έκθεση «ΔΕΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ», που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την παρουσίαση του έργου του, στο συγκεκριμένο workshop ο David Jiménez θα δει παράλληλα τα portfolio των φωτογράφων που επιθυμούν και θα συνομιλήσει μαζί τους.

(Προσοχή: Για τα portfolio reviews θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, μέχρι 15 άτομα. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κα. Ελεάνα Κατρακαλίδου, τηλ. 2310 566716)


Βιογραφικό David Jiménez

Ο David Jiménez γεννήθηκε στη Σεβίλη το 1970. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Μαδρίτη, όπου ζει και εργάζεται σήμερα, ενώ παρακολούθησε workshops από τους Duane Michals, Antoine d´Agata, Mark Klett, Eikoh Hosoe, Jan Saudek, Bernard Plossu και άλλους. Έχει πραγματοποιήσει διάφορες ατομικές δουλειές, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε βιβλία και εκθέσεις στην Ισπανία και αλλού. Έχει διακριθεί με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου φωτογράφου στη PhotoEspaña το 1999 και με το πρώτο βραβείο στο Notodofotofest το 2005.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία: Infinito (Infinite) και Estos y otros lugares (These and other places) το 2000, Sevilla Santa Semana (Seville Holy Week) το 2003. Μεταξύ άλλων, έχει εκθέσει τη δουλειά του στη Μαδρίτη, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Ρότερνταμ, την Τουλούζη, την Αρλ, το Τορίνο και την Μπογκοτά. Έργα του παρουσιάζονται στον κατάλογο πολλών ιδιωτικών και δημόσιων συλλογών στην Ισπανία. Επίσης, διδάσκει φωτογραφία μέσα από workshops και διαλέξεις.