Δεύτερη χρονιά για τον «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν»

16.09.2008
Το αριστούργημα του Χένρικ Ίψεν, «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου, επαναλαμβάνεται από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου για τη χειμερινή περίοδο 2008 ? 2009, στο θέατρο Αλμα!

Το αριστούργημα του Χένρικ Ίψεν, «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου, επαναλαμβάνεται από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου για τη χειμερινή περίοδο 2008 ? 2009, στο θέατρο Αλμα!

Ο ιδεολόγος όσο και φιλόδοξος γιος μεταλλωρύχου Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν, διαλύει τον ερωτικό δεσμό που είχε με την Έλλα Ρέντχαϊμ, παντρεύεται την αδερφή της Γκούντχιλντ και μαζί της αποκτά ένα γιο, τον Έρχαρτ. Γίνεται διευθυντής τράπεζας, στιγματίζεται από οικονομικές ατασθαλίες και οδηγείται για μερικά χρόνια στη φυλακή. Όταν επανέρχεται στο σπίτι του, έχει να αντιμετωπίσει την ψυχρότητα της γυναίκας του, την κριτική της νύφης του και την αδιαφορία του γιου του.

Το έργο βασίζεται στο γνωστό ιψενικό ερωτικό τρίγωνο. Οι δραματικές κορυφώσεις του, το υπόγειο χιούμορ του και οι πανανθρώπινες αλήθειες που λέγονται από τους ήρωες, ανέδειξαν τον «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν» σε αγαπημένο έργο των ευρωπαίων στις αρχές του εικοστού αιώνα, που φτάνει στις μέρες μας σύγχρονο, ανατρεπτικό όσο και ευαίσθητο.

Ο Μπόρκμαν είναι ο τελευταίος αστός που θέλει να διορθώσει τον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος των καλών προθέσεων και των αγαθών κινήτρων που πνίγεται από την τεχνοκρατική αντίληψη για τον κόσμο. Είναι μια πραγματικότητα του εικοστού αιώνα που εκφράζει το βασίλεμα μιας ποιότητας ζωής και ενός ήθους και την ανατολή μας άλλης ποιότητας και ενός άλλου ήθους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ? ΑΠΟΔΟΣΗ : Ερρίκος Μπελιές
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Μιχαλακόπουλος
ΣΚΗΝΙΚΑ ? ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Απόστολος Βέτας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Νίκος Καβουκίδης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ :
Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού, Γιώργος Μοσχίδης, Νόνη Ιωαννίδου. Παίζουν ακόμα : Μαρία Καβουκίδη, Φοίβος Ριμένας, Σταυρούλα Μάκρα.

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :
Τετάρτη : 19.00 (λαϊκή απογευματινή)
Πέμπτη : 21.00
Παρασκευή : 21.00
Σάββατο : 21.00
Κυριακή : 19.00

Τιμές Εισιτηρίων :
Πλατεία : 25 €
Αμφιθέατρο : 20 €
Λαϊκή : 18 €
Ομαδικό : 18 €
Φοιτητικό : 15 €

Ώρες Ταμείου : Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 ? 13.00 και 17.00 ? 22.00