Αυτοκτόνησε ο Κρις Κορνέλ - Το τελευταίο μήνυμά του στο Facebook

19.05.2017
Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του τραγουδιστή Κρις Κορνέλ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στα 52 του χρόνια στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στο Ντιτρόιτ. Η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας Γουέιν ανέφερε ότι ο 52χρονος τραγουδιστής των Soundgarden απαγχονίστηκε μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διανυκτέρευσε την Τετάρτη, μετά από συναυλία που έδωσε μαζί με το συγκρότημα, στο πλαίσιο περιοδείας τους στις ΗΠΑ.

«Η αιτία θανάτου του οφείλεται σε απαγχονισμό», ανακοίνωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία μετά από την πρώτη εξέταση, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η νεκροτομή.

Νωρίτερα δύο εφημερίδες του Ντιτρόιτ, επικαλούμενες εκπρόσωπος της αστυνομίας, ανέφεραν ότι ο Κορνέλ βρέθηκε νεκρός με τυλιγμένο ένα φουλάρι γύρω από το λαιμό του.

Ο εκπρόσωπος του Κορνέλ, ο Μπράιαν Μπάμπερι, χαρακτήρισε τον θάνατο του καλλιτέχνη «ξαφνικό και απροσδόκητο».

Ο αδικοχαμένος ροκ σταρ είχε μιλήσει ανοικτά σε συνεντεύξεις του για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εφηβεία του και αργότερα με το αλκοόλ. Ωστόσο, το 2007 διαβεβαίωνε ότι ήταν νηφάλιος από το 2002, όταν είχε μπει σε κλινική αποτοξίνωσης. Είχε επίσης παραδεχθεί πως περνούσε φάσεις κατάθλιψης και αγοραφοβίας.

Αυτό που πραγματικά συγκλονίζει ήταν το μήνυμα που έγραψε στο Facebook την Τρίτη. Οπως ανέφερε αυτό που του «λείπει, ειδικά τα τελευταία μοναχικά χρόνια» ήταν «η συντροφικότητα. Αυτό που χάνουμε όταν δεν είμαστε μαζί», σε ένα συγκρότημα.

Φόρος τιμής από σταρ της μουσικής

Μεγάλοι αστέρες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στον Κρονέλ με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σοκαρισμένος και γεμάτος θλίψη» δήλωσε ο Έλτον Τζον, τονίζοντας ότι «ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ένας αξιαγάπητος άνθρωπος»

Με τη σειρά του ο κιθαρίστας των Led Zeppelin, Τζίμι Πέιτζ τόνισε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Κρις Κορνέ. Απίστευτα ταλαντούχος. Νέος. Θα λείψει απίστευτα»

Ο Αμερικανός τραγουδιστής πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα Grunge (γνωστού και ως "Ήχος του Σιάτλ") τη δεκαετία του '80 όταν ίδρυσε το συγκρότημα Soundgarden, το οποίο βραβεύτηκε με Grammy για τα τραγούδια "Black Hole Sun" και "Spoonman".

Στη συνέχεια δημιούργησε στο συγκρότημα Audioslave. Ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη.

Με πληροφορίες από Independent