Πήγαμε στο Amigos και φάγαμε μεξικάνικο [photos]

16.05.2017
Αυτό που εντυπωσιάζει στα μεξικάνικα εστιατόρια Amigos στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη, είναι πως σπάνια μπορείς να βρεις τραπέζι χωρίς κράτηση. Και ναι μεν στη Γλυφάδα, αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί, όμως σε μια γειτονιά όπως αυτή της Νέας Σμύρνης, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί.

Πώς έγινε αυτό; Δύο αδέλφια γεννημένα στη Νέα Υόρκη, ήλθαν στην Ελλάδα και το 1995, άνοιξαν το πρώτο Amigos στη Γλυφάδα. Ο μεγάλος ήταν μάλιστα γύρω στα 25 και ο μικρός μόλις 17 χρόνων! Η κάρτα του μαγαζιού είχε μόλις επτά πιάτα, λίγες μπύρες και σαγκρία. Σύντομα, η απήχηση της κουζίνας τους ήταν τόσο μεγάλη που σύντομα το μενού άρχισε να εμπλουτίζεται...

Γνώμονας των δύο αδελφών να κρατήσουν τις ισορροπίες και να εναρμονίσουν τις μεξικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές, αλλά και να «εκπαιδεύσουν» το κοινό της Αθήνας στις γεύσεις, στα αρώματα, αλλά και στην κουλτούρα του Μεξικό! Σήμερα ο κατάλογος είναι εξαιρετικά μακρύς και κάποιος μπορεί να βρει σ΄ αυτόν από αυθεντικά μεξικάνικα φαγητά και Tex Mexx έως και χάμπουργκερ.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα δύο αδέλφια ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, προκειμένου να δοκιμάσουν νέες μεξικάνικες γεύσεις και τάσεις. Στο τελευταίο τους ταξίδι στο Λονδίνο μάλιστα, «τράβηξαν» κοντά τους και τον νέο σεφ των εστιατορίων τους, τον γνωστό Μεξικάνος executive chef Felipe Fuentes Cruz


.

Σημειώστε εδώ πως οι εσωτερικοί χώροι των μαγαζιών είναι ιδιαιτέρως προσεγμένοι με τα χρώματα της Μεξικάνικης παλέτας να κυριαρχούν, καταπράσινες γωνιές. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι ξεχωριστές Tequilerias που σερβίρουν την αυθεντική frozen μαργαρίτα λεμόνι ή φράουλα, αλλά και κάποιο ιδιαίτερο cocktail με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, από τη λίστα που επιμελούνται ο βραβευμένος bartender και Brand Ambassador της Jose Cuervo (πρώτος παγκόσμιος μη Μεξικανός Tequila Connoisseur!) Στέλιος Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τον Bar Manager των καταστημάτων, Σπύρο Πανόπουλο.


Όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Amigos στη Νέα Σμύρνη η κουζίνα έχει ως βάση παραδοσιακές Μεξικάνικες συνταγές χρησιμοποιεί μόνο ποιοτικές πρώτες ύλες. Εμείς δοκιμάσαμε πολλά πιάτα και πραγματικά μείναμε έκπληκτοι από τις γενναίες ποσότητες των μερίδων και γευστικότητά τους. Δροσερή και έξτρα χορταστική η mixta σαλάτα με μαρούλι, καλαμπόκι, τσένταρ και φασόλια μέσα σε φωλιά τραγανού taco. Εξαιρετική η fajitas από μοσχαρίσιο φιλέτο, με τις πιτούλες και τα συνοδευτικά της, την οποία μας προέτρεψαν να τη συνθέσουμε μόνοι μας και να μη φοβηθούμε να λερωθούμε, αλλά και και το street taco που συνοδευόταν από τρία μπολ καυτερό chili con carne, έξοχο μοσχαρίσιο κιμά με μεξικάνικα καρυκεύματα και κομμάτια από κοτόπουλο.

Ιδανικό επιδόρπιο για το τέλος; Sopapillas, οι μεξικάνικοι λουκουμάδες με συνοδεία παγωτου!


Να σημειωθεί πως τα Amigos κάνουν πράξη μια από τις αγαπημένες εκφράσεις των Μεξικάνων, το «Para organizar una fiesta cualquier pretexto es bueno» («για να κάνεις μια γιορτή, οποιοδήποτε πρόσχημα είναι αρκετό»). Έτσι, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (στη Νέα Σμύρνη & στη Γλυφάδα αντίστοιχα) πραγματοποιείται το μοναδικό Live salsa event, με τους Λατινοαμερικάνους χορευτές να καθοδηγούν τους επισκέπτες στα βήματα της salsa! Όσοι πάτε για πρώτη φορά θα εκπλαγείτε από τη συμμετοχή του κόσμου, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που σηκώνονται να χορέψουν μετατρέποντας το εστιατόριο σε μια τεράστια πίστα!



Info:

Amigos Mexican bar restaurants
Γλυφάδα, Kύπρου 65Α, Τ.Κ 16674,
Τηλ.: 2108983167, Φαξ: 2108943236,
email: [email protected]


Νέα Σμύρνη, Mεγ.Αλεξάνδρου 70, Τ.Κ. 17122,
Τηλ.: 2109332220, Φαξ: 2109332228,
email: [email protected]

Γεωργία Οικονόμου, Χριστίνα Τσατσαράγκου