"Επι τω λαικώτερον"

27.02.2001
Σε ένα αναικαινισμένο νεοκλασικό σπίτι στα Ανω Πατήσια, το οποίο πλαισιώνεται από κήπο με φοίνικες, βρίσκεται το μεζεδοπωλείο "Επι τω Λαικώτερον". Στέκι καλοφαγάδων, εδώ και χρόνια, ικανοποιεί και την όραση των θαμώνων του, καθώς το εσωτερικό του είναι παραδοσιακά και όμορφα διακοσμημένο, με κυρίαρχο υλικό του χώρου το ξύλο, ενώ τους τοίχους του στολίζουν πίνακες και ταμπέλες που θυμίζουν.. άλλες εποχές.
Σε ένα αναικαινισμένο νεοκλασικό σπίτι στα Ανω Πατήσια, το οποίο πλαισιώνεται από κήπο με φοίνικες, βρίσκεται το μεζεδοπωλείο "Επι τω λαικώτερον". Στέκι καλοφαγάδων, εδώ και χρόνια, ικανοποιεί και την όραση των θαμώνων του, καθώς το εσωτερικό του είναι παραδοσιακά και όμορφα διακοσμημένο, με κυρίαρχο υλικό του χώρου το ξύλο, ενώ τους τοίχους του στολίζουν πίνακες και ταμπέλες που θυμίζουν.. άλλες εποχές.
Ο κατάλογος του μεζεδοπωλείου διαθέτει ποικιλία γεύσεων, βασισμένων στο κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο αλλά και το ψάρι. Αναμεσα στα ορεκτικά, ξεχωρίσαμε τις καλοφτιαγμένες πίττες, τα τραγανιστά τηγανιτά του πιάτα, αλλά και τον παραδοσιακό "μπεκρή μεζέ". Για τα κυρίως πιάτα, η λίστα του "επι τω λαικώτερον" περιλαμβάνει πιάτα της ώρας, θαλασσινά αλλά και μαγειρευτά, φτιαγμένα παραδοσιακά από μαστόρικα χέρια. Για το κλείσιμο του γεύματος σας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος προτείνουν γνήσια ελληνικά γλυκά, όπως ο χαλβάς και τα γλυκά του κουταλιού από τις συνταγές της γιαγιάς. Το φαγητό σας συνοδεύει γνήσιο βαρελίσιο κρασί ή τσίπουρο Καρδίτσας, ενώ η ατμόσφαιρα χαλαρώνει με μουσική που φέρνει στο νού αναμνήσεις από τη δεκαετία του 50', καθώς η δισκοθήκη αποτελείται από ρεμπέτικα, σμυρνέϊκα και παλιά λαϊκά.
"Επι τω λαικώτερον": Διεύθυνση : Αγίας Λαύρας 13, Ανω Πατήσια
Τηλέφωνο : 2111887. Σάββατο και Κυριακή ανοιχτά από το μεσημέρι. Τιμή κατ' 'ατομο : 4-5.000